Τζακ Ντόρσεϊ: Επισήμως εκτός Twitter ο συνιδρυτής του

Τζακ Ντόρσεϊ: Επισήμως εκτός Twitter ο συνιδρυτής του

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ  παραιτήθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο του Twitter, μια εξέλιξη που έχει άμεση ισχύ. 

 Ο Ντόρσεΐ είχε ήδη αρχίσει να  παίρνει αποστάσεις από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης την οποία συνίδρυσε, εγκαταλείποντας τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου του Twitter στα τέλη του περασμένου έτους για να επικεντρωθεί στην Block, πρώην γνωστή ως Square.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του TechChrunch, το σχέδιο για την αποχώρηση του Ντόρσεϊ  από το διοικητικό συμβούλιο υπήρχε από τότε που αποχώρησε από τη θέση του CEO.

Τότε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία σημείωσε ότι ο Ντόρσεϊ  θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο "μέχρι να λήξει η θητεία του στη συνέλευση των μετόχων του 2022".

Η αποχώρηση του Dorsey σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής, καθώς αυτός συμμετείχε στην εταιρεία με επίσημη ιδιότητα από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Με τον Έλον Μασκ να συνεχίζει -κατά πάσα πιθανότητα- να επιθυμεί την εξαγορά του Twitter, το σάιτ  βρίσκεται στα πρόθυρα πολλών αλλαγών.