Τζ. Πάιατ: Ανοίγονται προοπτικές ανάπτυξης για την «ελληνική Μακεδονία»

Τζ. Πάιατ: Ανοίγονται προοπτικές ανάπτυξης για την «ελληνική Μακεδονία»

Με ανανεωμένες ελπίδες για το μέλλον τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και συνολικά της βόρειας Ελλάδας εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου

Όπως αναφέρει το voria.gr, o Αμερικανός πρέσβης εκτίμησε ότι το 2019 ανοίγονται προοπτικές και ευκαιρίες ανάπτυξης «για την ελληνική Μακεδονία, που αποτελεί σταυροδρόμι για την ευρύτερη περιοχή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ενώ χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη μια δυναμική και κοσμοπολίτικη πόλη. Τόνισε ακόμη πως εντός του 2019 αναμένονται μεγάλες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστόπουλος επισήμανε πως «το 2019 θα είναι η χρονιά της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε, η τρέχουσα συγκυρία, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, αποτελεί ευκαιρία για ανάπτυξη της περιοχής. «Ο στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τα μέλη μας στον δρόμο της ευημερίας μέσα από συνεννοήσεις και συναινέσεις», δήλωσε.