Τζ. Κόντε: H ανάπτυξη της Ιταλίας θα ξεπεράσει τις προβλέψεις του ΔΝΤ

Τζ. Κόντε: H ανάπτυξη της Ιταλίας θα ξεπεράσει τις προβλέψεις του ΔΝΤ

Η προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας της Ιταλίας θα πρέπει να αναθεωρηθούν στη βάση των προτάσεων που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2019, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζουζέπε Κόντε.

«Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας θα είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του ΔΝΤ. Έχουμε καταρτίσει με μεγάλη προσοχή τον νέο προϋπολογισμό της Ιταλίας», είπε συγκεκριμένα ο Τζ. Κόντε.

«Πρέπει να επιτρέψουμε στην οικονομία μας να εκφράσει όλη την θετική δυναμική της και να ασχοληθούμε με την κοινωνική ανάπτυξη της χώρας μας. Πάντα με απόλυτη σωφροσύνη», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση προς την ιταλική κυβέρνηση, προβλέποντας παράλληλα ότι η Ιταλία θα εμφανίσει τη χαμηλότερη ανάπτυξη στην Ευρώπη τη διετία 2018-2019.

«Οι πρόσφατες δυσκολίες στο σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία και η πιθανότητα αντιστροφής των μεταρρυθμίσεων και εφαρμογής πολιτικών που θα μπορούσαν να πλήξουν τη βιωσιμότητα του χρέους έχουν προκαλέσει την αύξηση τωνspreads των ιταλικών ομολόγων», ανέφερε το ΔΝΤ στην έκθεσή του για το παγκόσμιο οικονομικό outlook.