Twitter: Ανάγκη «εξορθολογισμού» του αριθμού των εργαζομένων βλέπει ο Μασκ

Twitter: Ανάγκη «εξορθολογισμού» του αριθμού των εργαζομένων βλέπει ο Μασκ

Ο Έλον Μασκ απευθύνθηκε στους υπαλλήλους του Twitter  για πρώτη φορά την Πέμπτη, προβάλλοντας την ανάγκη για "εξορθολογισμό του αριθμού των εργαζομένων", αλλά προσφέροντας λίγες άλλες νέες λεπτομέρειες σχετικά με την εξαγορά της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μασκ εμφανίστηκε μέσω βιντεοκλήσης με 10 λεπτά καθυστέρηση σε αυτό που αποδείχθηκε ότι ήταν μια διαδικασία ερωτήσεων και απαντήσεων που συντονίστηκε από ένα στέλεχος του Twitter, στην οποία ο Μασκ τοποθετήθηκε για  την ύπαρξη εξωγήινων και άλλων διαστημικών πολιτισμών και εξέφρασε την άποψή του ότι το Twitter θα πρέπει να βοηθήσει τον «πολιτισμό και τη συνείδηση". 

Ο ιδρυτής της Tesla ανακοίνωσε στο προσωπικό του Twitter ότι θέλει να αυξήσει τους αριθμούς χρηστών της υπηρεσίας σε τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους και είπε ότι η διαφήμιση θα παραμείνει σημαντική για την εταιρεία, παρά το γεγονός ότι προηγουμένως είχε πει ότι πιστεύει ότι το Twitter δεν πρέπει να προβάλλει διαφημίσεις «Νομίζω ότι η διαφήμιση είναι πολύ σημαντική για το Twitter», είπε ο Μασκ σύμφωνα με το Twitter. "Δεν είμαι κατά της διαφήμισης. Πιθανότατα θα μιλούσα με τους διαφημιστές και θα έλεγα, "Γεια, ας φροντίσουμε οι διαφημίσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο διασκεδαστικές".

Οι υπάλληλοι του Twitter,  σ' ένα εσωτερικό κανάλι του Slack κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αναρτούσαν μιμίδια και παραπονούνταν ότι ο Μασκ δεν έδινε χρήσιμες απαντήσεις σχετικά με το όραμά του για την επιχείρηση και την αποζημίωση των εργαζομένων.

Ο δισεκατομμυριούχος είπε στο προσωπικό του Twitter ότι πιστεύει ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στους χρήστες να λένε «πολύ εξωφρενικά πράγματα» στον ιστότοπο, εφόσον το περιεχόμενο δεν είναι παράνομο.

Οι μετοχές του Twitter υποχώρησαν 1,5% και οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν περισσότερο από 9% στις απογευματινές συναλλαγές.

Ο Μασκ εμφανίστηκε φορώντας ένα λευκό πουκάμισο και φαινόταν να κάθεται σε μια κουζίνα, σύμφωνα με μια πηγή που παρακολούθησε την κλήση. Όταν απενεργοποίησε το βίντεό του στο τέλος του Q&A, το avatar του φαινόταν να είναι δύο χέρια στο σχήμα του αριθμού 69, μια προφανής αναφορά σε στάση του σεξ, πρόσθεσε η ανώνυμη πηγή στο Reuters.