TUI: Περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως

TUI: Περικοπή 8.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως

Στην κατάργηση 8.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως προχωρά ο όμιλος ταξιδιωτικών γραφείων TUI, με στόχο τον περιορισμό κόστους καθώς η πανδημία του κορονοϊού εχει οδηγήσει σε αναστολή μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων του.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ως αποτέλεσμα της κρίσης Covid-19 η ταξιδιωτική βιομηχανία θα εξελιχθεί ακόμη πιο γρήγορα και ενδεχομένως βαθύτερα από ό,τι ανέμεναν πολλοί. Ο κόσμος θα είναι διαφορετικός και ο TUI θα είναι επίσης διαφορετικός», αναφέρει έκθεση του ομίλου, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «στοχεύουμε στη μόνιμη μείωση του κόστους κατά 30% σε ολόκληρο τον όμιλο. Αυτό θα έχει αντίκτυπο σε δυνητικά 8.000 θέσεις παγκοσμίως, καθώς είτε δεν θα γίνουν σχετικές προσλήψεις είτε θα περικοπούν».

Στον TUI εργάζονται συνολικά σχεδόν 70.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και περίπου 60.000 τους υπόλοιπους μήνες. Με τις περισσότερες δραστηριότητές του να έχουν ανασταλεί από τον Μάρτιο, ο όμιλος έλαβε τον Απρίλιο ένα έκτακτο δάνειο με εγγύηση του γερμανικού κράτους ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Επίσης εντάχθηκε στο σχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων που ανακοίνωσε στα μέσα Μαρτίου το Βερολίνο, στο οποίο περιλαμβάνονται δάνεια «χωρίς όριο» με εγγύηση του δημοσίου, το οποία όμως «πρέπει να αποπληρωθούν σε μικρό χρονικό διάστημα», όπως επεσήμανε ο TUI. Για τον λόγο αυτό, σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο όμιλος πλέον εφαρμόζει ένα “συνολικό πρόγραμμα με σημαντικές μειώσεις δαπανών”, προκειμένου “να μπορέσει να συνεχίσει” τις δραστηριότητές του, ακόμη και σε “μια εύθραυστη αγορά”.

Ο όμιλος πάντως εμφανίζεται αισιόδοξος σε γενικότερο επίπεδος, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν και πως η Ευρώπη ανοίγει πλέον σταδιακά, εκτιμώντας παράλληλα ότι είναι εφικτές οι καλοκαιρινές διακοπές με την εφαρμογή ξεκάθαρων και υπεύθυνων κανόνων, κυρίως υγιεινής.