Τσακαλώτος και Σπίρτζης «ξήλωσαν» τη διοίκηση του ΟΣΕ

Τσακαλώτος και Σπίρτζης «ξήλωσαν» τη διοίκηση του ΟΣΕ

Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Υποδομών παύονται από τα καθήκοντά τους ο πρόεδρος Γιώργος Αποστολόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Πετράκης, όπως αναφέρει το skai.gr.

Η κοινή απόφαση αναρτήθηκε στη διαύγεια λίγες ώρες μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο ο ΟΣΕ κι άλλες τέσσερις ΔΕΚΟ, εξαιρούνται από υπαγωγή στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΣΕ των 1.300 εργαζομένων επρόκειτο να μεταβιβαστεί μαζί με τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο. Ωστόσο εξαιρέθηκε προκειμένου να επανελεγχθεί η αξία της ακίνητης περιουσίας που εμφανίζει στους ετήσιους ισολογισμούς και η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι υπερτιμημένη.

Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως η απόφαση των κυρίων Τσακαλώτου και Σπίρτζη υπεγράφη στις 8 Δεκεμβρίου, ωστόσο αναρτήθηκε στη διαύγεια ένα μήνα αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση των δύο υπουργών αιφνιδίασε πλήρως κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στις δημόσιες επιχειρήσεις και τα οποία είθισται να ενημερώνονται για αλλαγές στις διοικήσεις.