Τριγμοί στο Facebook - Υπό διωγμόν ο υπεύθυνος ασφαλείας

Τριγμοί στο Facebook - Υπό διωγμόν ο υπεύθυνος ασφαλείας

Η κρίση που πλήττει το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο μετά την αποκάλυψη ότι η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cambridge Analytica συγκέντρωσε, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, προσωπικές πληροφορίες 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook αναπτύσσοντας τεχνικές υποστήριξης του D. Trump, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Αρχικά ήταν η μετοχή του Facebook που επλήγη καθώς κατά τη χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψε απώλειες 6,77% για να κλείσει στα 172,56 δολάρια.

Ωστόσο αυτό απ'' ότι φαίνεται είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής στο τμήμα ασφάλειας του Facebook, Alex Stamos, θα εγκαταλείψει την εταιρεία μέσα στους επόμενους μήνες.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι New York Times, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αποχώρησή του ήρθε σαν αποτέλεσμα διαφωνιών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της εξάπλωσης παραπληροφόρησης μέσα από το Facebook.

Μετά όμως το σάλο που προκάλεσε η αξιοποίηση των προσωπικών πληροφοριών 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook  για την υποστήριξη του D. Trump στελέχη της εταιρείας φέρονται δυσαρεστημένα με την προσέγγιση του Stamos στα ζητήματα ασφαλείας και ιδιωτικότητας του κοινωνικού δικτύου.

Πάντως σε ανακοίνωσή της η Facebook δήλωσε ότι ο Stamos παραμένει ο κύριος υπεύθυνος ασφαλείας της εταιρείας, χωρίς να αναγνωρίζει οποιαδήποτε αλλαγή στο ρόλο του.