Τρ. Πειραιώς: Σενάρια συνωμοσίας οι αιτιάσεις Αποστολόπουλου για το Υγεία - Θα κινηθούμε νομικά

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, 15:46
-A +A
Τρ. Πειραιώς: Σενάρια συνωμοσίας οι αιτιάσεις Αποστολόπουλου για το Υγεία - Θα κινηθούμε νομικά

Νομικές ενέργειες κατά της Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών προαναγγέλλει η Τράπεζα Πειραιώς, με αφορμή τις πρόσφατες δικαστικές ενέργειες της πρώτης, η οποία στρέφεται εναντίον της Τράπεζας και εναντίον εταιρειών του ομίλου MIG με στόχο τη ματαίωση της διαδικασίας πώλησης του θεραπευτηρίου Υγεία.

Σε σημερινή της ανακοίνωση, η Τρ. Πειραιώς γνωστοποιεί πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για την προάσπιση των επιχειρηματικών της δικαιωμάτων, της φήμης και των μετόχων της και δεν προτίθεται να επιτρέψει την περαιτέρω δυσφήμισή της.

Χαρακτηρίζει ως ανυπόστατες τις αιτιάσεις της Γ. Αποστολόπουλος, τονίζοντας ότι καλλιεργεί σενάρια συνωμοσίας, πόσο μάλλον που δεν συνοδεύονται από υψηλότερη δεσμευτική προσφορά με πιστοποίηση ύπαρξης των αναγκαίων κεφαλαίων. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς έχει ως εξής:

«Η MIG είναι ανεξάρτητη, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία, με ισχυρή διοίκηση, η οποία αποφασίζει και ενεργεί αυτόνομα, χωρίς έλεγχο ή παρεμβάσεις από την Τράπεζα Πειραιώς. Ως εκ τούτου η Τράπεζα δεν είχε συμμετοχή στη διαδικασία πώλησης του ΥΓΕΙΑ ούτε στη λήψη των σχετικών αποφάσεων ούτε υπέδειξε ποτέ ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Οι ανυπόστατες αιτιάσεις και τα σενάρια συνωμοσίας που περιλαμβάνουν τα δικόγραφα, δεν συντελούν στη διαμόρφωση εικόνας σοβαρού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, ιδίως όταν δεν συνοδεύονται από υψηλότερη δεσμευτική προσφορά με πιστοποίηση ύπαρξης των αναγκαίων κεφαλαίων.

Η Τράπεζα δεν προτίθεται να επιτρέψει τη δυσφήμισή της και τη διακινδύνευση των νομίμων συμφερόντων της από μεθοδεύσεις ανταγωνιστών του ΥΓΕΙΑ, οι οποίες κινούνται εκτός της αποδεκτής επιχειρηματικής πρακτικής και ευπρέπειας, και μελετά τις νομικές ενέργειες στις οποίες σύντομα θα προβεί για προάσπιση των επιχειρηματικών της δικαιωμάτων, της καλής της φήμης και του συμφέροντος των μετόχων της».

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα