Το σχέδιο μείωσης των «κόκκινων» δανείων από τον Χρ. Μεγάλου
Τρ. Πειραιώς

Το σχέδιο μείωσης των «κόκκινων» δανείων από τον Χρ. Μεγάλου

Το συνολικό σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς για τον μηχανισμό διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων και τις τιτλοποιήσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο του project Ηρακλής ανακοινώνει σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου.

Σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, ο κ. Μεγάλου αναμένεται να ενημερώσει τους αναλυτές ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων ύψους 6 δισ. ευρώ και παράλληλα θα θέσει τους νέους επικαιροποιημένους στόχους της τράπεζας έως το 2023.

Μέσα στο 2020, η τράπεζα στοχεύει να μειώσει τα NPEs κατά 7 δισ. ευρώ, ενώ έχει ήδη συμφωνήσει και δημιουργήσει σε συνεργασία με την Intrum εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων.

Το ενδιαφέρον των αναλυτών αναμένεται να επικεντρωθεί στο κατά πόσο η τράπεζα θα επιλέξει να ακολουθήσει τον δρόμο του μετασχηματισμού (στα πρότυπα της Eurobank), ενώ σημαντικές είναι και οι ανακοινώσεις του κ. Μεγάλου για τον τρόπο που θα εξασφαλισθεί η κερδοφορία, η εκτίμησή του για τα stress test αλλά και τα όσα θα πει για την πρόσβαση τκοκκιης τράπεζας στις αγορές με την έκδοση νέων ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης.