Τρ. Πειραιώς: Δεν υπάρχει καμιά εποπτική ανάγκη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου

Τρ. Πειραιώς: Δεν υπάρχει καμιά εποπτική ανάγκη αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου

Δεν υπάρχει καμία εποπτική ανάγκη αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς, με την οποία απαντά σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Παράλληλα, τονίζει ότι έχει συνολικό δείκτη κεφαλαίων 16,1% έναντι εποπτικής απαίτησης 11,25%.

Επιπλέον, η Τράπεζα χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν  ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εκτιμά ότι απαιτείται ΑΜΚ €2 δισ.,  επικαλούμενη σχετική ενημέρωση από το Ταμείο. 

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο γνωστοποίησε ότι δεν σχεδιάζει αύξηση κεφαλαίου το αμέσως προσεχές διάστημα, με φόντο τις διαρροές που έλαβαν χώρα σήμερα και οδήγησαν και τη μετοχή σε πολύ μεγάλες πιέσεις στο Χρηματιστήριο.

Πιο αναλυτικά, η Τράπεζα Πειραιώς τονίζει πως «Σε απάντηση ερωτημάτων από επενδυτές, η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα ότι, παρά το γεγονός πως αξιολογεί σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές για την επιτάχυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού της, δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα». 

Θυμίζουμε ότι με φόντο τις διαρροές αυτές η μετοχή της Πειραιώς πιέστηκε σημαντικά στη συνεδρίαση της Δευτέρας, υποχωρώντας 24,26% με κλείσιμο στα 0,7180 ευρώ, ενώ διακινήθηκε όγκος 11,5 εκατ. τεμαχίων. 

Νωρίτερα και στον απόηχο δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία έχει κατατεθεί πρόταση για αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας αφού προηγηθεί μετατροπή των Cocos, η Πειραιώς επιβεβαίωσε με μια πρώτη ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο ότι αξιολογεί διάφορες επιλογές με στόχο την επιτάχυνση εξυγίανσης του ισολογισμού της προς όφελος των μετόχων της, αφήνοντας όλα τα σενάρια ανοιχτά.