Τρ. Πειραιώς: Θα συνεχιστεί η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας

Τρ. Πειραιώς: Θα συνεχιστεί η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας

Με κινήσεις που δεν θα έχουν επίπτωση στους μετόχους θα συνεχίσει την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης η Τρ. Πειραιώς, σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση της τράπεζας κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων α'' τριμήνου 2018.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την τράπεζα αλλά και στους στόχους για το 2018 και το 2019 με κυριότερο όλων την επίτευξη των στόχων μείωσης των «κόκκινων» δανείων που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΚΤ.

Δύο ακόμη σημαντικοί στόχοι για το 2018 είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης και ο μηδενισμός του ELA. Για τον ELA τονίστηκε ότι από τη λήξη του α'' τριμήνου μέχρι τα μέσα Μαΐου, μειώθηκε περαιτέρω κατά 1 δισ. ευρώ.

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε και στις κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης που έχει προαναγγείλει η τράπεζα. Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώθηκε ότι στελέχη της τράπεζας βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με την αγορά και θα εξεταστούν όλες οι ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν από τη στιγμή που θα το επιτρέψουν οι συνθήκες, αξιοποιώντας non-dilutive εργαλεία.

Το σχέδιο, επίσης, περιλαμβάνει δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως την πώληση χαρτοφυλακίων NPE και την αποεπένδυση από μη-βασικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα εφαρμόζονται λύσεις μέσω της μείωσης του σταθμισμένου ενεργητικού κατά 3,5 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, η τράπεζα έχει δεσμευτεί για εξοικονομήσεις κόστους ύψους 200 εκατ. ευρώ την περίοδο 2018-2020, από τις οποίες 45 εκατ. ευρώ αφορούν στην εφαρμογή προγράμματος αποχώρησης προσωπικού που υλοποιήθηκε στις αρχές του 2018.