Τρ. Πειραιώς: Τι ειπώθηκε στο conference call

Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016, 18:14 - Τελευταία ενημέρωση: 19:14
-A +A

Την πολύ μεγάλη ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες στην ελληνική οικονομία τόνισε και η διοίκηση της Τρ. Πειραιώς, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2015 σε αναλυτές.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της παρουσίασης ήταν το γεγονός ότι το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) μειώθηκε στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, έναντι του τρίτου τριμήνου, για πρώτη φορά μέσα στην κρίση. Σύμφωνα με τα διοικητικά στελέχη της Τρ. Πειραιώς, πρόκειται για μία τάση που αναμένεται να συνεχιστεί μέσα στο 2016 και να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των NPLs στο σύνολο του έτους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν απρόοπτα γεγονότα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η διοίκηση της τράπεζας εξήρε την προσπάθεια του τμήματος διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, σημειώνοντας ότι η μεγαλύτερη βελτίωση παρατηρήθηκε στα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια.

Αναφορικά με το θέμα της επιλογής του επόμενου διευθύνοντος συμβούλου της Τρ. Πειραιώς εκτιμήθηκε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Για την επιστροφή των καταθέσεων που σημειώθηκε προς το τέλος του έτους, τα στελέχη της Τρ. Πειραιώς τόνισαν ότι έχει εποχιακά χαρακτηριστικά και δεν δείχνει να συνεχίζεται με τον ίδιο ρυθμό καθώς οι πελάτες επιθυμούν συγκεκριμένα πράγματα για να επιστρέψουν τα χρήματά τους. Ανησυχούν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης γι ανα μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες, για τις πολιτικές εξελίξεις των επόμενων μηνών και για το φορολογικό καθεστώς.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, σημειώθηκε πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει πρόβλεψη για το πώς και το πότε θα επιστρέψουν οι καταθέσεις, ωστόσο εκτιμάται πως με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εξόφληση οφειλών του κράτους προς ιδιώτες θα υπάρξουν επιστροφές. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 14/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα