Τρ. Αλεξιάδης: Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθούν από την ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

Τρ. Αλεξιάδης: Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθούν από την ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

Νέες διευκρινίσεις για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, προσπαθώντας να δώσει ένα τέλος στο αλαλούμ που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Σε συνέντευξή του στον Alpha ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθούν από το πότε θα τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις. «Αυτό θα καθορίσει το πότε θα τρέξει η εκκαθάρισή του», όπως είπε.

«Δεν είναι θέμα απόφασης» τόνισε ενώ επιπλέον υπενθύμισε ότι βάσει της νομοθεσίας, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

«Δεν γίνεται να διαγραφούν οι οφειλέτες του δημοσίου» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός και σημείωσε μάλιστα ότι το δημόσιο δεν μπορεί να παραιτηθεί από την είσπραξη ούτε ενός ευρώ. «Εμείς διεκδικούμε αυτά τα χρήματα» είπε ενώ πρόσθεσε, ότι η εισπραξιμότητα από παλιά χρέη απέχει από τις προσδοκίες.

Για τη χθεσινή ανάρτηση ονομάτων των μεγαλοοφειλετών από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ο κ. Αλεξιάδης κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χορηγήσει φορολογική αμνηστία σε κανέναν.

«Δίνουμε μία τελευταία ευκαιρία σε όλους αυτούς που έχουν χρήματα είτε στο εξωτερικό είτε στο σεντούκι να τα νομιμοποιήσουν. Αμέσως μετά έρχεται το περιουσιολόγιο, η διασταύρωση τραπεζικών λογαριασμών, οι λίστες, ενώ από 1η Ιανουαρίου του 2017 τίθεται σε ισχύ και η διακρατική συμφωνία FATCA και μία σειρά από άλλα πράγματα» ανέφερε.

Πηγή: skai.gr