Τούρκος ΥΠΕΝ: Η Αν. Μεσόγειος είναι υπόθεση των 82 εκατ. Τούρκων

Τούρκος ΥΠΕΝ: Η Αν. Μεσόγειος είναι υπόθεση των 82 εκατ. Τούρκων

Την πεποίθησή του πως η Τουρκία δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τα δικαιώματά της στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου διατράνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής του θεμέλιου λίθου σε μονάδα αποθήκευσης φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή Κύπρου», ο υπουργός της κυβέρνησης Ερντογάν επεσήμανε πως η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι θέμα μόνο του δικού του υπουργείου, αλλά αποτελεί υπόθεση 82 εκat. Τούρκων. «Είναι πάνω από όλα θέμα της πατρίδας. Είναι αγώνας ενάντια σε εκείνους που ενοχλούνται από την ύπαρξη της Τουρκίας, είναι αγώνας για την ύπαρξη της Τουρκίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε δίκαιες τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην περιοχή, ενώ τόνισε πως η χώρα του δεν θα δεχθεί και δεν θα πει μπράβο σε κανένα τετελεσμένο, ούτε θα βρεθεί ποτέ χωρίς εναλλακτική. «Τα νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρρατίας της Βόρειας Κύπρου δε θα γίνουν ποτέ θέμα παζαριού», επισήμανε ο Ντονμέζ.

Μιλώντας, κατά την τελετή στις νέες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, οι οποίες σημειωτέον θα αυξήσουν την αποθηκευτική ικανότητα της χώρας στα 5,4 δις κυβικά μέτρα μέχρι το 2023, οπότε και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, ο Ντονμέζ χαρακτήρισε την διεύρυνση των εγκαταστάσεων ως την «καλύτερη απάντηση σε όσους υπερασπίζονται τις απειλές εναντίον της χώρας».

Τέλος, ο Τούρκος υπουργός υπενθύμισε πως η Τουρκία στάθηκε πάντοτε όρθια απέναντι σε όσους προσπάθησαν να προχωρήσουν χωρίς την συγκατάθεσή της, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ποτέ στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου αλλά και σε κανένα άλλο ζήτημα στο οποίο πιστεύει πως το δίκιο είναι με το μέρος της.