Τον Μάρτιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η παρουσίαση νέου επιστημονικού τόμου για τα ενεργειακά δίκτυα

Τον Μάρτιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η παρουσίαση νέου επιστημονικού τόμου για τα ενεργειακά δίκτυα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι παρουσιάσεις στο ελληνικό κοινό μιας νέας επιστημονικής διεθνούς έκδοσης με αντικείμενο τις νομικές, ρυθμιστικές και γεωπολιτικές παραμέτρους της ανάπτυξης των ενεργειακών δικτύων στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η συγκεκριμένη επιστημονική έκδοση με σημαντική συμμετοχή και διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων, θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Μακεδονίας αντίστοιχα. Ο τίτλος τους τόμου είναι «Transformation of EU and Eastern Mediterranean Energy Networks - Legal, Regulatory and Geopolitical Challenges» με εκδότη τον διεθ νήεκδοτικό οίκο Claeys & Casteels.

Στην Αθήνα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Μαρτίου στις 18:00. Η παρουσίαση ετέθη υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο Δρακόπουλου στα Προπύλαια επί της οδού Πανεπιστημίου στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 17:00, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας , στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων, επί της οδού Εγνατίας 156, στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στην έκδοση, η οποία αποσπά ήδη σημαντικές θετικές αξιολογήσεις και κριτικές στα πλέον έγκριτα επιστημονικά διεθνή περιοδικά, μετέχουν με αναλύσεις τους, ο Καθηγητής Jochen Mohr (Πανεπιστήμιο Λειψίας), ο Καθηγητής Αντώνης Μεταξάς (Πανεπιστήμιο Αθηνών), η κα. Σοφία Μιχελάκη (ΔΕΣΦΑ), ο κ. Μιχάλης Μαθιουλάκης (Ελληνικό Ινστιτούτο Ενεργειακής Ρύθμισης), η Καθηγήτρια Φωτεινή Μπέλλου (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), η κα. Αλεξία Τροκούδη (ΕΛΠΕ), ο κ. Μάριος Ανδρικόπουλος (Elpedison) και η κα. Γεωργία Πατσαρούχα  (ENTSO-E).

Τον τόμο έχουν επιμεληθεί δύο διεθνώς διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί με εξειδίκευση στα ενεργειακά δρώμενα της ΕΈ, η Καθηγήτρια Leigh Hancher, (Tilburg University και Florence School of Regulation) και ο Καθηγητής Αντώνης Μεταξάς, (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης).