Toi & Moi: Η πανδημία έφερε τετραπλασιασμό των ζημιών

Toi & Moi: Η πανδημία έφερε τετραπλασιασμό των ζημιών

Βαρύ το πλήγμα στην Toi & Moi εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, καθώς τετραπλασιάστηκαν σχεδόν οι ζημιές, ενώ ο τζίρος υποχώρησε 30% το 2020. Ωστόσο, το e-shop της εταιρείας κατέγραψε σημαντικές πωλήσεις εξισορροπώντας την πτώση του τζίρου από τα φυσικά καταστήματα, τα οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα παρέμειναν κλειστά.

Οι πωλήσεις της εταιρείας άγγιξαν τα 10,19 εκατ. ευρώ το 2020, από 14,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, ενώ οι ζημιές εκτοξεύθηκαν στα 1,5 εκατ. ευρώ από …403 χιλ. ευρώ το 2019. 

Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως το 2021 θα είναι μια καλύτερη χρονιά, καθώς η πανδημική κρίση υποχωρεί και προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα, ωστόσο υπάρχουν ακόμη σημαντικές αβεβαιότητες που έχουν άμεση σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας. Στόχος της διοίκησης είναι η αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου που είχε εκδώσει στις 31 Οκτωβρίου 2019, ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.

Το ομολογιακό κατευθύνεται στην αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού, ενώ το 2019 η εταιρεία έλαβε δάνειο ύψους 3 εκατ. ευρώ με την εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Παράλληλα αξιοποίησε όλα τα κρατικά μέσα στήριξης κατά τη διάρκεια του 2020. 

Η Toi & Moi διαχειρίζεται περίπου 23 καταστήματα, 16 από αυτά βρίσκονται στην Αττική, 5 στη Θεσσαλονίκη, 1 στην Πάτρα και 1 στην Καλαμάτα.