Το success story του νέου Nissan Juke

Το success story του νέου Nissan Juke

Η δεύτερη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινάει από τα 17.900 ευρώ.

Το Nissan Juke στη δεύτερη γενιά του συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το δικό του τρόπο, καθώς είναι φανερό ότι η ιαπωνική φίρμα εφαρμόζει την συνταγή της επιτυχίας όπως και με τον προκάτοχο του, προσαρμοσμένη με εξαιρετικό τρόπο στα δεδομένα της εποχής.

Παρά τον αστικό και lifestyle χαρακτήρα του, το Juke αποτελεί το ιδανικό όχημα για κάθε είδους εξόρμηση. Το ίδιο ισχύει και στη νέα εκδοχή του, ενώ παραμένει ξεχωριστό εμφανισιακά, χωρίς ωστόσο να «διχάζει» όπως η πρώτη γενιά με την ιδιαίτερα ξεχωριστή και διαφορετική σχεδίαση.

Από την άλλη, το νέο Nissan Juke διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις (μήκος 4.210 χλστ., ύψος 1.595 χλστ. και πλάτος 1.800 χλστ.), εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και σχεδίαση «αιωρούμενης οροφής» τύπου coupe, ενώ διατηρεί τους χαρακτηριστικούς κυκλικούς προβολείς με τη νέα υπογραφή σχήματος Y, που συμπληρώνουν τη μάσκα V-Motion της Nissan.

Επίσης, το νέο Juke είναι πλέον πιο ευρύχωρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους (χωρητικότητα 422 λίτρα). Το αναδιαμορφωμένο εσωτερικό προσφέρει ποιότητα, στυλ και άνεση, ενώ ξεχωρίζει το νέο πακέτο αναβάθμισης N-Design, με το οποίο οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να δημιουργήσουν πραγματικά το δικό τους Juke.

Παράλληλα το ιαπωνικό compact crossover εφοδιάζεται με έναν άκρως αποδοτικό, 3κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα DIG-T χωρητικότητας 1.0 λίτρου, με ισχύ 117 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με ένα 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ή εναλλακτικά με ένα σπορ κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) 7 σχέσεων με paddles στο τιμόνι, καθώς και με έναν επιλογέα τρόπου οδήγησης (Eco, Standard, Sport).

Το νέο Nissan Juke διαθέτει την τεχνολογία ψυχαγωγίας και πληροφοριών NissanConnect, καθώς και την τεχνολογία Nissan Intelligent Mobility, με κορυφαία συστήματα υποβοήθησης του οδηγού όπως είναι μεταξύ άλλων το ProPilot, η Έξυπνη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης με Αναγνώριση Πεζών και Ποδηλάτων, η Αναγνώριση Σημάτων Κυκλοφορίας, η Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας, το Σύστημα Προειδοποίησης Πίσω Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας και η Παρέμβαση Τυφλού Σημείου.

Την ίδια στιγμή με το NissanConnect, οι επιβάτες του νέου Juke μπορούν να χρησιμοποιούν το Apple CarPlay και το Android Auto για να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές από το smartphone τους, μέσω της οθόνης αφής 8 ιντσών του ιαπωνικού μοντέλου. Επίσης, οδηγός και επιβάτες πέρα από την αναβαθμισμένη ποιότητα στα ενδότερα του νέου Juke, θα απολαύσουν στο έπακρο την αγαπημένη τους μουσική, χάρη στο ηχοσύστημα Bose Personal Plus, το οποίο διαθέτει οκτώ ισχυρά ηχεία.

Στο δρόμο, το νέο Nissan Juke παραμένει ευκολοδήγητο, σταθερό και φυσικά ασφαλές, όπως επιβεβαιώνουν άλλωστε και τα 5 αστέρια με τα οποία βαθμολογήθηκε στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP. Σε ότι αφορά στις επιδόσεις του, ικανοποιεί και με το παραπάνω, καθώς κινείται με ιδιαίτερη άνεση και ευελιξία εντός πόλης, ενώ αντίστοιχη είναι η συμπεριφορά του σε εθνικό οδικό δίκτυο.

Τέλος, οι τιμές απόκτησης για το νέο Nissan Juke, ξεκινούν από τα 17.900 ευρώ για την βασική έκδοση Energy και ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού, καθώς και την επιλογή ή μη του 7τάχυτου αυτομάτου κιβωτίου DCT, διαμορφώνονται αντίστοιχα.