Το πρώτο της Airbus A320neo παρέλαβε την Παρασκευή η SKY express

Το πρώτο της Airbus A320neo παρέλαβε την Παρασκευή η SKY express

Το πρώτο από τα έξι αεροσκάφη Airbus A320neo παρέλαβε την Παρασκευή η Sky express, σηματοδοτώντας την είσοδό της στη νέα εποχή που αυτά τα αεροπλάνα δημιουργούν, καθώς έχουν μεγαλύτερες πτητικές δυνατότητες, αναβαθμίζοντας το εκτόπισμα της εταιρείας.

Η παραγγελία των έξι συνολικά ολοκαίνουργιων αεροσκαφών, που είναι η μοναδική πώληση του κολοσσού της Airbus για το 2020, έρχεται να συμπληρώσει τον ιδιόκτητο στόλο της εταιρείας και να διευρύνει το πτητικό της έργο, ενώ όλα τα αεροσκάφη θα έχουν έρθει έως το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η νέα εποχή των Airbus A320neo της SKY express ξεκινά από την Θεσσαλονίκη, με τον προορισμό Αθήνα- Θεσσαλονίκη από τις 14 Δεκεμβρίου, μπαίνοντας έτσι σε ένα πολύ ανταγωνιστικό δρομολόγιο. Σταδιακά, μέσα στους επόμενους μήνες, στο πτητικό έργο της εταιρείας θα ενταχθεί η πτήση Αθήνα-Ρόδος και άλλοι προορισμοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με αφορμή τον ερχομό του πρώτου αεροσκάφους Airbus A320neo, ο Ιωάννης Γρύλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου IOGR, δήλωσε: «Με τα δικά μας φτερά και τις δικές μας δυνάμεις, μεγαλώνουμε το στόλο μας, αυξάνουμε τους προορισμούς μας. Αλλάζουμε το τοπίο των αερομεταφορών στη χώρα, στηρίζοντας την ελληνική οικονομία».

Η μεγάλη επένδυση της Sky express

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η Sky express καθώς συμφώνησε για την απόκτηση έξι καινούριων αεροσκαφών Airbus, τύπου Α320neo, αναβαθμίζοντας ολοσχερώς το στόλο της που έως τώρα αποτελούνταν από 11 ιδιόκτητα ελικοφόρα αεροσκάφη.

Πρόκειται για μια κίνηση που η διοίκηση της εταιρείας μελετούσε καιρό, ενώ η κρίση επίσπευσε την απόκτηση των αεροσκαφών, λόγω και των μειωμένων τιμών που υπάρχουν διεθνώς.

Έως τώρα, ο στόλος της Sky express αποτελούνταν από αεροσκάφη τύπου ATR, των 48 και 70 θέσεων, τα οποία είναι τα πλέον κατάλληλα και ευέλικτα για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Η Sky express που εξειδικεύεται στα δρομολόγια εσωτερικού και σε αυτά των άγονων και επιδοτούμενων γραμμών, μπαίνει πλέον και σε δρομολόγια αυξημένου εμπορικού ενδιαφέροντος, ενώ με προσεκτικά βήματα θα ξεκινήσει και δρομολόγια εξωτερικού, μιας και τα νέα αεροσκάφη παρέχουν αυτή τη δυνατότητα.

Τα νέα αεροσκάφη Airbus A320neo έχουν χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση και τις πλέον σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές, ενώ θα ενισχύσουν το πτητικό της έργο, το οποίο καλύπτει 35 προορισμούς εντός Ελλάδας. Η Sky express, σήμερα απασχολεί 221 εργαζόμενους, δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2005, έχοντας κάνει σημαντικά βήματα ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια. Έχει σημαντικό μερίδιο στις άγονες γραμμές, συνδέοντας ακριτικά και μικρά νησιά με την πρωτεύουσα αλλά και με τους υπόλοιπους προορισμούς.

Η πορεία της SKY express τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή καθώς από τους 70.000 επιβάτες το 2015 και τους 500.000 το 2017, έφτασε στους 1,2 εκατομμύρια το 2019, πραγματοποιώντας πάνω από 32.000 πτήσεις.