Το πρώτο κατάστημα «Γαστρονόμος» με προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών είναι γεγονός!

Το πρώτο κατάστημα «Γαστρονόμος» με προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών είναι γεγονός!

Το πρώτο κατάστημα «Γαστρονόμος» άνοιξε τις πύλες του και σας προσκαλεί να ανακαλύψετε την ελληνική γαστρονομία μέσα από τα προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών. Το νέο κατάστημα αποτελεί πρωτοβουλία του ομώνυμου περιοδικού και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς την υποστήριξη του Ομίλου Σκλαβενίτη, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή στη γαστριμαργική κουλτούρα της χώρας μας.

Εξαιρετικές επιλογές πρώτων υλών και μία ευρεία γκάμα εκλεκτών προϊόντων με κοινό παρονομαστή την απαράμιλλη ποιότητα συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου καταστήματος «Γαστρονόμος» που βρίσκεται εντός του Υπερμάρκετ «Σκλαβενίτης», στο εμπορικό κέντρο «Avenue».

gastronomos1

Το έναυσμα και την έμπνευση για τη δημιουργία του καταστήματος, αποτέλεσε η ανάγκη δημιουργίας ενός ειδικού και κατάλληλα διαμορφωμένου χώρου που θα φιλοξενήσει τα εκλεκτά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών. Και κάπως έτσι, προϊόντα τα οποία αναδεικνύουν τα χρώματα και τα αρώματα της εύφορης ελληνικής γης, βρήκαν πλέον τη θέση τους στην ελληνική αγορά.

Η γκάμα των προϊόντων πολύ μεγάλη. Όσπρια φετινής εσοδείας, βιολογικής καλλιέργειας και ολοκληρωμένης διαχείρισης, βραστερά, λεπτόφλουδα και καλόγευστα. Ρύζια από τη Βόρεια Ελλάδα, μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά, τραχανάδες, κους κους και πλιγούρια από επιλεγμένους συνεταιρισμούς, τρούφα Γρεβενών, ολόκληρη, αλλά και σε φέτες, αποξηραμένα αυτοφυή μανιτάρια για να εμπλουτίσουμε τα ριζότι μας, έτοιμες σάλτσες είτε για ντιπ είτε για ζυμαρικά, εκλεκτά μέλια απ'' όλη την Ελλάδα. Βότανα και μυρωδικά μεγαλωμένα σε 1.430 μ. υψόμετρο και χειροποίητοι παραδοσιακοί χαλβάδες. Γλυκά του κουταλιού, ιδιαίτερες μαρμελάδες και ψωμί με προζύμι. Φυσικά από το κατάστημα του Γαστρονόμου δεν θα μπορούσε να λείπει το ελαιόλαδο.

gastronomos 2

Και εδώ η ποικιλία είναι μεγάλη και η επιλογή πολύ προσεκτική. Αλλά και ελιές θρούμπες Θάσου, Καλαμών, δαμασκηνοελιές, χονδροελιές. Ελιές φυσικής ωρίμασης, χωρίς χημικά. Παραδοσιακά τυριά απ'' όλη την Ελλάδα καθώς και γιαούρτια αιγοπρόβεια και κατσικίσια, κρέμες και ρυζόγαλα και αυγά ελευθέρας βοσκής από τη Νάξο. Πέστροφα και σολομός απ'' τον Ταΰγετο, και εκλεκτό κρέας από τα Ακαρνικά Όρη. Όλα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης.

Προς το παρόν, το παντοπωλείο του Γαστρονόμου έχει 1.159 προϊόντα από 130 παραγωγούς και η λίστα μεγαλώνει, ώστε να μπορούμε να δώσουμε έναν τόνο ελληνικότητας στο τραπέζι μας με αγνή, ποιοτική τροφή.

gastronomos5

Στα εγκαίνια του καταστήματος που έγιναν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα προϊόντα που φιλοξενούνται στο κατάστημα μέσα από ιδιαίτερες δημιουργίες που έφτιαξαν, ειδικά για την περίσταση, ο διακεκριμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας και ο κορυφαίος Έλληνας Chef Patissier Στέλιος Παρλιάρος. Ο καταξιωμένος sommelier και υπεύθυνος αγορών κρασιού στο κατάστημα Γαστρονόμος Άρης Σκλαβενίτης επιμελήθηκε τη λίστα κρασιών που συνόδευσαν μεταξύ άλλων παξιμαδάκια βρώμης με τυροκαυτερή, φέτα και σύκα μαριναρισμένα σε μαυροδάφνη, κριθαρότο με μελάνι σουπιάς και καπνιστή πέστροφα και κρέμα βανίλια με κυδώνι.

gastronomos6