Το πέσο Μεξικού υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου

Το πέσο Μεξικού υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου

Το πέσο Μεξικού υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου χθες, με τη συναλλαγματική ισοτιμία να φθάνει τα 21,15:1, εξαιτίας των ανησυχιών για τη μεξικανική οικονομία μετά την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ την Τρίτη.

Κατά τη διάρκεια μιας από τις χειρότερες εβδομάδες σε ό,τι αφορά την πορεία του μεξικανικού νομίσματος τα τελευταία είκοσι χρόνια, το πέσο υποχώρησε κατά 8,75% συνολικά, και κατά 1,65% μόνο χθες. Μόλις τη Δευτέρα, όταν οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν νίκη της Δημοκρατικής υποψήφιας για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, το πέσο κατέγραφε άνοδο 2,39%, προτού κατακρημνιστεί κατά 7,18% την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση της νίκης του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα.

Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Μεξικού υποχώρησε εξάλλου κατά 3,68% συνολικά αυτή την εβδομάδα, στις 1.716,56 μονάδες, και κατά 0,54% χθες.

Η πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του μεξικανικού νομίσματος και της μεξικανικής χρηματαγοράς αποδίδονται στις ανησυχίες για τις πιθανές συνέπειες της εκλογικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, που μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να επαναδιαπραγματευτεί τη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελεύθερων Συναλλαγών ΗΠΑ και το Μεξικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ