Το Πεκίνο εξελίσσεται στον καλύτερο ξένο επενδυτή της Βραζιλίας

Το Πεκίνο εξελίσσεται στον καλύτερο ξένο επενδυτή της Βραζιλίας

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος ξένος επενδυτής της Βραζιλίας, καθώς έχει επενδύσει 5,67 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τετράμηνο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία συμβούλων Dealogic.

Τα παραπάνω οικονομικά κεφάλαια αξιοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών εξαγορών και ενοποιήσεων, ενώ αντιστοιχούν σε ποσοστό 37,5% επί των συνολικών ξένων επενδύσεων στη χώρα.

Οι κινεζικές επενδύσεις στη Βραζιλία στα μέσα Απριλίου αντιστοιχούσαν περίπου στο 50% των 11,92 δισεκατομμυρίων δολαρίων που η Κίνα επένδυσε στη Βραζιλία το 2016. Στην επενδυτική λίστα του Πεκίνου ακολούθησαν η Αργεντινή και η Ολλανδία με 1,6 και 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αύξηση των κινεζικών επενδύσεων καταγράφεται κατά τη χρονική περίοδο στην οποία η Βραζιλία βελτιώνει το εμπορικό της ισοζύγιο με την Κίνα, δίνοντας έμφαση στις αυξημένες εξαγωγές σιδήρου, αλλά και πετρελαίου.

Το οικονομικό ύψος των διμερών εμπορικών συναλλαγών με θετικό εμπορικό ισοζύγιο αυξήθηκε από το ένα δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2016, στα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια την αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Εξαγωγικού Εμπορίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ