Το μεγαλύτερο fund στον κόσμο... ψηφίζει Κίνα

Το μεγαλύτερο fund στον κόσμο... ψηφίζει Κίνα

Πιστεύω ότι η Κίνα είναι ανταγωνίστρια των ΗΠΑ ή οι κινεζικές επιχειρήσεις είναι ανταγωνίστριες των αμερικανικών επιχειρήσεων και των υπόλοιπων επιχειρήσεων του πλανήτη, επομένως αν κάποιος θέλει να έχει διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο θα πρέπει να ποντάρει και στα δύο… άλογα της κούρσας. Αυτό δήλωσε ο Ρέι Ντάλιο, ιδρυτής του μεγαλύτερου σήμερα επενδυτικού fund στον κόσμο, Bridgewater Associates.

Σύμφωνα με τον Ντάλιο, οι επενδυτές συνεχίσουν και σήμερα να έχουν μία ιστορική ευκαιρία να τοποθετηθούν στην Κίνα καθώς η ασιατική χώρα ανοίγει την οικονομία της σε ξένες επενδύσεις. Ο μεγαλοεπενδυτής υποστηρίζει ότι η ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας θυμίζει περιόδους της ιστορίας κατά τις οποίες η κυρίαρχη δύναμη της παγκόσμιας τάξης αμφισβητείται από μία ανερχόμενη δύναμη. Συγκρίνει μάλιστα την πορεία της Κίνας με την άνοδο της Ολλανδίας, της Μ. Βρετανίας και πιο πρόσφατα της Αμερικής, προς την κορυφή της παγκόσμιας κυριαρχίας.

«Δεν θα θέλατε να επενδύσετε στους Ολλανδούς όταν αναδυόταν η ολλανδική αυτοκρατορία; Δεν θα θέλατε να επενδύσετε στην βιομηχανική επανάσταση και τη βρετανική αυτοκρατορία; Δεν θα θέλατε να επενδύσετε στις ΗΠΑ και στην αμερικανική αυτοκρατορία; Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σήμερα», πρόσθεσε ο Ρέι Ντάλιο.