ΓΔ: 815,1€ -1,93 (-0,24 %)

Τζίρος: 78,64 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1949η
Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 815,1€ -1,93 (-0,24 %)

Τζίρος: 78,64 εκατ. €   RT

Το Facebook μειώνει προσωρινά το πολιτικό περιεχόμενο που θα βλέπουν ορισμένοι χρήστες

Το Facebook μειώνει προσωρινά το πολιτικό περιεχόμενο που θα βλέπουν ορισμένοι χρήστες
APimages

To Facebook ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα μειώσει προσωρινά το πολιτικό περιεχόμενο που εμφανίζεται στις ενημερώσεις ενός μικρού ποσοστού χρηστών σε ορισμένες χώρες.

Όπως αναφέρει το CNBC, η κίνηση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση της εταιρείας τον περασμένο μήνα ότι δεν θα προτείνει πλέον πολιτικές ομάδες στους χρήστες και ότι θα εξετάσει τη λήψη βημάτων για τη μείωση του πολιτικού περιεχομένου στις ενημερώσεις των χρηστών μετά τις ταραχές στο Καπιτώλιο στις ΗΠΑ, την 6η Ιανουαρίου. Το Tech Transparency Project ανέφερε τον προηγούμενο μήνα ότι το Facebook είχε χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση της κινητοποίησης υπέρ του Τραμπ που οδήγησε στις ταραχές.

Η προσωρινή μείωση του πολιτικού περιεχομένου θα αρχίσει αυτή την εβδομάδα για κάποιους χρήστες στον Καναδά, τη Βραζιλία και την Ινδονησία. Παρόμοια βήματα θα γίνουν στις ΗΠΑ «στις επόμενες εβδομάδες».

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα εξερευνήσει τρόπους για τη διαβάθμιση του πολιτικού περιεχομένου με τη χρήση διαφορετικών ενδείξεων από πριν. Ωστόσο, θα εξαιρεθεί το περιεχόμενο από κρατικούς φορείς και οργανισμούς υγείας.

Σύμφωνα με το Facebook, το πολιτικό περιεχόμενο συνιστά μόλις του 6% του περιεχομένου που βλέπουν οι Αμερικανοί χρήστες. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να σφυγμομετρήσει τις απόψεις των χρηστών καθώς δοκιμάζει αυτές τις αλλαγές