To Facebook ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στα ΜΜΕ

To Facebook ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στα ΜΜΕ

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στη βιομηχανία ειδήσεων τα επόμενα τρία χρόνια, μια εβδομάδα μετά από μια διένεξη με την κυβέρνηση της Αυστραλίας σχετικά με νομοθετική πρωτοβουλία, που θα απαιτούσε να πληρώνει τους εκδότες, για να μοιραστούν το περιεχόμενό τους.

"Αναγνωρίζουμε ότι η ποιοτική δημοσιογραφία βρίσκεται στο επίκεντρο του τρόπου λειτουργίας των ανοιχτών κοινωνιών", δήλωσε το Facebook σε ανακοίνωσή του. "Έχουμε επενδύσει 600 εκατομμύρια δολάρια από το 2018, για να υποστηρίξουμε τη βιομηχανία ειδήσεων και σχεδιάζουμε να τοποθετήσουμε τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια".

Το Facebook είχε ήδη συνεργαστεί με ειδησεογραφικούς οργανισμούς όπως το Guardian, την Telegraph Media Group και την Daily Mail Group.

Ο τεχνολογικός γίγαντας ανακοίνωσε επίσης ότι θα άρει την απαγόρευση των ειδήσεών του στην Αυστραλία μετά τις διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής με την κυβέρνηση της χώρας.

Η κυβέρνηση του Σκοτ Μόρισον εισήγαγε τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στο προτεινόμενο νομοσχέδιο, το οποίο απαιτεί από τις εταιρείες τεχνολογίας να πληρώνουν αντίτιμο στα ειδησεογραφικά πρακτορεία για το περιεχόμενο που χρησιμοποιούν.

Βάση αυτής της τροπολογίας, η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη τις εμπορικές συμφωνίες που έχουν ήδη συνάψει ή θα συνάψουν ψηφιακές πλατφόρμες όπως η Google και το Facebook με τοπικές επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης.