Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, 16:35

-A +A

Το εργασιακό περιβάλλον του αύριο μας συστήνει σήμερα η Coca – Cola Τρία Έψιλον 

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, 16:35
Το εργασιακό περιβάλλον του αύριο μας συστήνει σήμερα η Coca – Cola Τρία Έψιλον 
-A +A

Με παρουσία στη χώρα μας πάνω από 50 χρόνια, με τέσσερις παραγωγικές μονάδες και το μεγαλύτερο εργοστάσιο αναψυκτικών στην Ελλάδα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον απασχολεί μια δυναμική και επιτυχημένη ομάδα 1.500 εργαζομένων, και καθημερινά «χαράζει» νέους δρόμους στο εργασιακό περιβάλλον και στις σχέσεις εργαζομένων και εταιρείας.

Προτεραιότητα της εταιρείας είναι να αναπτύσσει τους ανθρώπους της ώστε να μπορούν να εξελιχθούν και να χτίσουν την καριέρα που ονειρεύονται. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία υλοποιεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική ταχείας εξέλιξης και ανάπτυξης των ταλέντων, με στοχευμένα και μακροχρόνια πλάνα καριέρας, εμπλοκή σε σημαντικά project, καθοδήγηση από στελέχη και προγράμματα ταχείας προετοιμασίας για μελλοντικούς ρόλους.

Επιπλέον, η Coca-Cola Τρία Έψιλον εφαρμόζει διαδραστικές σχέσεις συνεργασίας με τους ανθρώπους της και δίνει σημαντικές ευκαιρίες ανέλιξης, απ’ όποια βαθμίδα και δραστηριότητα ξεκινήσει κάποιος.

Καινοτόμα και πρωτοπόρος στο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, η εταιρεία φέρνει σημαντικές αλλαγές στο εργασιακό status quo των ανθρώπων της, για να τους δώσει το χρόνο να κάνουν αυτά που αγαπούν και να διευκολύνει τις οικογένειες στην καθημερινότητά τους.

Λειτουργώντας ανθρωποκεντρικά, εξελίσσεται και προσεγγίζει ολιστικά το ζήτημα των εργαζομένων και παίρνει καινοτόμες πρωτοβουλίες σ' ό,τι αφορά τις συνθήκες εργασίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρόγραμμα Flexy Life, που παρέχει ευελιξία στον εργαζόμενο και του δίνει τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, για εργασία στο σπίτι (για τους εργαζόμενους γραφείου), για ευέλικτο ωράριο εργασίας, ή την επιλογή ένα τμήμα της εργασίας να γίνεται στο σπίτι και το υπόλοιπο στο εργασιακό περιβάλλον. Η εργασία από το σπίτι στοχεύει στην ενδυνάμωση των εργαζομένων στο να είναι πιο αποδοτικοί εξισορροπώντας ταυτόχρονα τις επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα για επιπρόσθετες ημέρες προαιρετικής γονικής άδειας για τις μητέρες όσο και τους πατέρες. 

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως σύμφωνα με την αξιολόγηση του παγκόσμιου ινστιτούτου Top Employers Institute, η Coca-Cola Τρία Έψιλον βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες της χώρας.

Η εταιρεία αναγνωρίζεται ως Κορυφαίος Εργοδότης για το 2020 από το παγκόσμιο Ινστιτούτο Top Employers, ξεχωρίζοντας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, ενδυναμώνει και εξελίσσει όλους τους εργαζόμενους. Πρόκειται για διάκριση που εναρμονίζεται απόλυτα με τη στρατηγική της εταιρείας που τοποθετεί τους ανθρώπους της στο επίκεντρο και έρχεται ως επιβράβευση για τις άριστες πρακτικές και πρωτοβουλίες που εφαρμόζει.

Με αφορμή τη βράβευση, η Σοφία Κάντα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Coca-Cola Τρία Έψιλον, δήλωσε: «Είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και μια εταιρεία που θέλει διαρκώς να πρωτοπορεί, να βρίσκεται μπροστά από τις εξελίξεις και να μπορεί να παρέχει σήμερα, το εργασιακό περιβάλλον του αύριο. Χτίζουμε μια κουλτούρα εμπιστοσύνης, αποδοχής, καινοτομίας και ανοιχτού διαλόγου, επενδύουμε διαρκώς στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας και παρέχουμε ένα περιβάλλον όπου ο καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του και να απολαμβάνει πραγματικά αυτό που κάνει!»

Ολοκληρωμένη στρατηγική ταχείας εξέλιξης και ανάπτυξης ταλέντων

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον πιστεύει στους ανθρώπους και θέτει την ανάπτυξη και την εξέλιξή τους ως βασική προτεραιότητα. Υλοποιεί μία ολοκληρωμένη στρατηγική ταχείας εξέλιξης και ανάπτυξης των ταλέντων, με στοχευμένα και μακροχρόνια πλάνα καριέρας, εμπλοκή σε σημαντικά project του οργανισμού, καθοδήγηση από στελέχη καθώς και προγράμματα ταχείας ανάπτυξης για προετοιμασία σε μελλοντικούς ρόλους.

Λειτουργεί ως «μήτρα» ανέλιξης και ανάδειξης στελεχών, καθώς το 85% των ρόλων ευθύνης καλύπτονται εσωτερικά, μέσω προαγωγών, και περίπου 15 στελέχη κάθε χρόνο αναλαμβάνουν ρόλους στον Όμιλο Coca-Cola CBC και σε χώρες που δραστηριοποιείται.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι εξίσου σημαντικός για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, ως κορυφαία εταιρεία καταναλωτικών αγαθών που θέλει να πρωτοπορεί, γι’ αυτό και αναζητά διαρκώς τρόπους να δώσει στους ανθρώπους της νέες δεξιότητες (reskilling) και νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα ανταγωνιστικό πακέτο αμοιβών και παροχών που ξεπερνούν το μέσο όρο της αγοράς.

Το ευέλικτο ωράριο, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και οι ευκαιρίες για τη νέα γενιά

Μεγάλη έμφαση δίνεται και στην ευημερία των ανθρώπων, την αναγνώρισή τους και την εξασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Το ευέλικτο κυλιόμενο ωράριο, η δυνατότητα εργασίας από το σπίτι, οι Παρασκευές με μειωμένο ωράριο, οι επιπλέον ημέρες προαιρετικής γονικής άδειας σε νέες μητέρες και νέους πατέρες, οι δράσεις εθελοντισμού, τα Family Days και τα engagement days είναι κάποιες από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Coca-Cola Τρία Έψιλον για να παρέχει στους ανθρώπους της, τις δραστηριότητες, αλλά και τον χρόνο που χρειάζονται για να κάνουν όλα όσα αγαπούν.

Επιπλέον, με τη γενιά Υ να βρίσκεται στην καρδιά της Coca-Cola Τρία Έψιλον, αποτελώντας το 40% των εργαζομένων της αλλά και τη βάση του καταναλωτικού της κοινού, η εταιρεία επενδύει στρατηγικά στους νέους. Μέσα από καινοτόμα προγράμματα και πρωτοβουλίες τους δίνει ευκαιρίες να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να ενισχύσουν την απασχολησιμότητά τους και να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην καριέρα τους.

Ανάμεσά τους το Youth Empowered, που έχει ήδη ενδυναμώσει με προσωπικές και επαγγελματικές δεξιότητες περισσότερους από 15.000 νέους, αλλά και το RISE Management Trainees, που φέτος γιορτάζει 30 χρόνια υλοποίησης, και παρέχει σε νέους, ταλαντούχους απόφοιτους την ευκαιρία να ξεκινήσουν στην εταιρεία την επαγγελματική τους πορεία και να εξελιχθούν σε ηγετικές θέσεις της εταιρείας.

Τέλος, η Coca-Cola Τρία Έψιλον δίνει μεγάλη έμφαση στην εξασφάλιση ενός δίκαιου και χωρίς διακρίσεις περιβάλλοντος, χτίζοντας συμπεριφορές που αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και ενδυναμώνουν τους ανθρώπους της να είναι ο εαυτός τους, διασφαλίζοντας πως οι ατομικές πεποιθήσεις δεν επηρεάζουν την κρίση και τη λήψη αποφάσεων. Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που διαρκώς λαμβάνει προς αυτή την κατεύθυνση πρόσφατα υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό της διαφορετικότητας.

Αν θέλεις να εργαστείς στην εταιρεία, τώρα είναι η ευκαιρία! Η Coca-Cola αναζητά 100 εποχικούς Μarket Developers σε 22 περιοχές της Ελλάδας

Η CocaCola Τρία Έψιλον, κορυφαίος 24/7 beverage partner, ενισχύει την ομάδα πωλήσεών της με 100 θέσεις εποχικής απασχόλησης σε 22 περιοχές της Ελλάδας. Για ακόμη μια χρονιά, η εταιρεία δημιουργεί ευκαιρίες καριέρας αναζητώντας ταλαντούχους ανθρώπους για να ενταχθούν στη μεγαλύτερη ομάδα πωλήσεων της χώρας ως Μarket Developers.

Οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μοναδική επαγγελματική εμπειρία στις πωλήσεις και να εμπνευστούν από αγαπημένα brands και κορυφαία προϊόντα σε κατηγορίες όπως αναψυκτικά, χυμοί, αλκοολούχα ποτά, καφές και snacks.

O επαγγελματισμός, η αφοσίωση, η πελατοκεντρικότητα και η ομαδικότητα, είναι μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά που θα χρειαστεί να έχουν οι ενδιαφερόμενοι. Ως Μarket Developers της εταιρείας θα εκπαιδευτούν πάνω σε σύγχρονες τεχνικές πωλήσεων από καταξιωμένα στελέχη, θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για την αγορά και θα αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να χτίσουν την μετέπειτα καριέρα τους.

Μετά το πέρας της 6μηνης περιόδου, οι Market Developers αξιολογούνται μέσα από σύγχρονες διαδικασίες και ένα μεγάλο ποσοστό εντάσσεται μόνιμα στο δυναμικό της εταιρείας σε οργανικές θέσεις. Πιο συγκεκριμένα, το 2019, το 40% των εποχικών εργαζόμενων της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ανέλαβε οργανικές θέσεις, ενώ πολλά υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας έχουν ξεκινήσει την επαγγελματική τους πορεία από Market Developer.

«Η ομάδα πωλήσεων της Coca-Cola Τρία Έψιλον αποτελεί ένα σημαντικό και δυναμικά αναπτυσσόμενο κομμάτι της εταιρείας! Επενδύουμε συνεχώς στην ανάπτυξή της προκειμένου να είμαστε πρωτοπόροι στην αγορά και να μπορούμε να προσφέρουμε σταθερά τα προϊόντα μας σε κάθε γωνιά της χώρας. Δίνουμε έμφαση στη εκπαίδευση και την εξέλιξη των ανθρώπων μας επενδύοντας ουσιαστικά στο μέλλον και δημιουργούμε για αυτούς ένα ευχάριστο, φιλικό και σύγχρονο περιβάλλον εργασίας που τους βοηθά να απολαμβάνουν αυτό που κάνουν " υπογραμμίζει η Σοφία Κάντα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της CocaCola Τρία Έψιλον.

-A +A
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα