Tο ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας με τη Yahoo εξετάζει η Verizon

Tο ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας με τη Yahoo εξετάζει η Verizon

Το ενδεχόμενο μείωσης της προσφοράς ή ακόμα και απόσυρσης της προτεινόμενης συμφωνίας ύψους 4,83 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Yahoo, εξετάζει η Verizon Communications.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κίνηση της Verizon προέκυψε μετά τη δεύτερη μεγάλη παραβίαση ασφαλείας των e-mail περίπου 1 δισεκατομμυρίου λογαριασμών χρηστών της Yahoo, σύμφωνα με πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων.

Μια ομάδα δικηγόρων της Verizon με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο, Craig Silliman, αξιολογεί το κόστος από τις παραβιάσεις και επεξεργάζεται είτε ένα σενάριο ακύρωσης της συμφωνίας είτε την επαναδιαπραγμάτευσή της εξαγοράς της Yahoo σε χαμηλότερη τιμή, σύμφωνα με την πηγή.

Ένα από τα πιο κομβικά σημεία για την Verizon είναι να υπάρξει διαχωρισμός από οποιαδήποτε μελλοντική νομική απαίτηση που μπορεί να ''χει προκύψει από τις παραβιάσεις ασφαλείας. “Η Verizon επιδιώκει να φέρει την ευθύνη αποκλειστικά η Yahoo για το ζήτημα αυτό”.

Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, οι μετοχές της Yahoo υποχωρούν 6,5% στα 38,25 δολ/ανά μετοχή και πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση μέσα στη μέρα από το Φεβρουάριο.

Αντίστοιχα, οι μετοχές της Verizon ενισχύθηκαν λιγότερο από το 1% στα 52,07 δολ./μετοχή.

Διαβάστε ακόμα:

- Με το σκάνδαλο «Exxon Valdez» συγκρίνουν αναλυτές τις παραβιάσεις στη Yahoo