To Brexit και ο κορονοϊός σταμάτησαν την παραγωγή της Honda στην Αγγλία

To Brexit και ο κορονοϊός σταμάτησαν την παραγωγή της Honda στην Αγγλία

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda ανακοίνωσε οτι η παραγωγή της τρέχουσας γενιάς του μοντέλου της Civic που γίνεται στο εργοστάσιο στο Σουίντον της Μεγάλης Βρετανίας, θα ανασταλεί μέχρι νεότερας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας συνδυασμός πολλών καταστάσεων οδήγησε σε διακοπή της παραγωγής της δέκατης γενιάς του μοντέλου για τουλάχιστον μία ημέρα. Πιο συγκεκριμένα, η συνεχιζόμενη έλλειψη ανταλλακτικών, η πολυπλοκότητα στην αλυσίδα ανεφοδιασμού που έχει επιφέρει ο κορονοϊός και οι προετοιμασίες για το Brexit οδήγησαν τη Honda στην απόφαση αυτή.

Συγκεκριμένα, η καθυστέρηση στην παράδοση ανταλλακτικών και εξαρτημάτων από την Honda Ασίας οφείλεται στο κορεσμό από εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Φελιστοου, της Αγγλίας, με τις εταιρείες της χώρας να προσπαθούν να γεμίσουν με αγαθά τις αποθήκες τους λίγο πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit, την τελευταία ημέρα του χρόνου.

Αυτό επιβραδύνει την επεξεργασία των εμπορευματοκιβωτίων και πολλά φορτηγά πλοία δεν σταμάτησαν στο λιμάνι της Αγγλίας και συνέχισαν για τον επόμενο προορισμό τους. Η Honda εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει cargo αεροπλάνα για να παραδώσει ορισμένα από τα βασικά ανταλλακτικά, όπως έχει προγραμματίσει να κάνει η Bentley.

Υπενθυμίζεται οτι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε το 2019 τα σχέδιά της να κλείσει το εργοστασιό της στο Σουίντον της Βρετανίας, όταν ολοκληρωθεί ο τρέχων κύκλος παραγωγής, δηλαδή το 2021, απόφαση που σημαίνει οτι θα χαθούν 3.500 θέσεων εργασίας.