Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, 15:38

-A +A

Το βρετανικό κοινοβούλιο κατέσχεσε έγγραφα του Facebook σχετικά με το σκάνδαλο διαρροής δεδομένων

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, 15:38
Το βρετανικό κοινοβούλιο κατέσχεσε έγγραφα του Facebook σχετικά με το σκάνδαλο διαρροής δεδομένων
-A +A

Έγγραφα του Facebook τα οποία περιέχουν εμπιστευτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατασχέθηκαν από το βρετανικό κοινοβούλιο πριν από την κρίσιμη ακρόαση που θα ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα σχετικά με το σκάνδαλο διαρροής δεδομένων στο οποίο έχει εμπλακεί ο κολοσσός των social media.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του CNBC, τα έγγραφα αυτά σχετίζονται με τους ελέγχους στα δεδομένα και το ιδιωτικό απόρρητο της πλατφόρμας, ενώ επίσης φέρεται να περιέχουν ηλεκτρονική αλληλογραφία του διευθύνοντος συμβούλου Μαρκ Ζάκερμπεργκ με ανώτερα στελέχη του Facebook.

Εκτός από τον Ζάκερμπεργκ και ο αντιπρόεδρος Ρίτσαρντ Άλεν αναμένεται να εμφανιστεί αύριο Τρίτη ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου για να καταθέσει για την υπόθεση.

Πρόκειται για μια επιθετική κίνηση εκ μέρους της Βουλής των Κοινοτήτων που δείχνει η ακρόαση που θα ακολουθήσει θα γίνει σε υψηλούς τόνους.

Ο Ντέιμιαν Κόλλινς, πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου ενεργοποίησε μια σπάνια χρησιμοποιούμενη κοινοβουλευτική εξουσία για να αναγκάσει τον Τεντ Κράμερ, ιδρυτή της εφαρμογής maker Six4Three, να παραδώσει τα έγγραφα αυτά κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού του στο Λονδίνο, αναφέρει η εφημερίδα Observer.

Εκτός από τον Άλεν, στην ακρόαση θα παραστούν επίσης πολιτικοί αξιωματούχοι από τον Καναδά, την Ιρλανδία και την Σιγκαπούρη. Το CNBC υπενθυμίζει ότι μέχρι τώρα ο Ζάκερμπεργκ έχει σνομπάρει αρκετές φορές την επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου που του έχει ζητήσει επανειλημμένα να εμφανιστεί και να παράσχει αποδεικτικά στοιχεία.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα