7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Το Bluebell Capital ζητά από την Vivendi να αλλάξει τους όρους απόσχισης της Universal

Το Bluebell Capital ζητά από την Vivendi να αλλάξει τους όρους απόσχισης της Universal
NYCStock / Shutterstock.com

Το hedge fund Bluebell Capital ζητά από τον γαλλικό όμιλο Vivendi να αλλάξει τους όρους του σχεδίου απόσχισης της θυγατρική της Universal Music Group, ζητώντας επιπλέον μέρισμα υπέρ των μικρότερων μετόχων της εταιρείας.

Η Vivendi, που ανήκει κατά πλειοψηφία στον δισεκατομμυριούχο Βενσάν Μπολορέ, ανακοίνωσε νωρίτερα τον Φεβρουάριο ότι θα διανείμει στους μετόχους το 60% του κεφαλαίου της θυγατρικής Universal Music Group, την οποία αποτιμά στα 33 δισ. δολάρια, ενώ η εταιρεία πρόκειται να εισέλθει στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ μέχρι το τέλος του έτους.

Με επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της Vivendi, το Bluebell Capital Partners ζήτησε από την εταιρεία επιπλέον μέρισμα 3 δισ. δολαρίων ή 2,8 δολαρίων ανά μετοχή, στη συμφωνία.

Το Bluebell, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών νωρίτερα φέτος μέσω της εκστρατείας του για την εκδίωξη του επικεφαλής της Danone, υποστηρίζει ότι η δομή του σχεδίου για την Universal Music Group είναι επιζήμια για τους μικρότερους μετόχους της, σύμφωνα με επιστολή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Θεωρούμε πως η δομή της συμφωνίας που προτάθηκε (στη γενική συνέλευση των μετόχων) είναι εξαιρετικά αναποτελεσματική από πλευράς φορολογίας και αμφισβητούμε τα βήματα που έχουν ήδη γίνει και που στην πράξη αποτρέπουν πλέον αποτελεσματικές φορολογικά λύσεις», αναφέρουν οι επικεφαλής του Bluebell Capital στην επιστολή τους με ημερομηνία τις 21 Μαΐου.

Επιπλέον, το Bluebell ζήτησε η δημόσια εγγραφή της Universal να γίνει στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Universal, η οποία έχει στο δυναμικό της καλλιτέχνες όπως η Λέιντι Γκάγκα και η Τέιλορ Σουίφτ, ανήκει κατά το 20% σε κοινοπραξία με επικεφαλής τον κινέζικο τεχνολογικό κολοσσό Tencent, ενώ το υπόλοιπο 80% ανήκει στη Vivendi.

Πηγή: Reuters