Κατρακυλά το bitcoin καθώς η Ν. Κορέα ετοιμάζεται να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα

Κατρακυλά το bitcoin καθώς η Ν. Κορέα ετοιμάζεται να απαγορεύσει τα κρυπτονομίσματα

Έντονες πιέσεις δέχεται το bitcoin, το ripple, το ether και άλλα κρυπτονομίσματα, έπειτα από αναφορές ότι η Νότια Κορέα σχεδιάζει να απαγορεύσει όλες τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με το Marketwatch, η τιμή του bitcoin υποχωρεί 8,4% ενώ βρέθηκε να μειώνεται έως και 9% στα 13.530 δολάρια έχοντας αγγίξει το χαμηλό των 12.845 δολαρίων.

Το bitcoin δεν έχει βρεθεί σε τόσο χαμηλά επίπεδα από τα μέσα Δεκέμβρη, όπου ανήλθε στα 19.000 δολάρια.

Παράλληλα, το ripple υποχωρεί κατά 9% στα 1,71 δολάρια, ενώ τα νομίσματα ether στο blockchain του ethereum έχασαν σχεδόν 12%, στα 1.215,18 δολάρια.

«Υπάρχουν μεγάλες ανησυχίες σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα και το υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει νόμο για να απαγορεύσει τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Νότιας Κορέας, Park Sang-Ki σε συνέντευξη Τύπου.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συζητήσεις του υπουργείου με τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας, ενώ σημειώνεται πως ακόμα κι αν δημιουργεί ο σχετικός νόμος, η διαδικασία ψήφισης μπορεί να είναι χρονοβόρα και να διαρκέσει ακόμα και χρόνια.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Reuters, δύο από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια της Νότιας Κορέας, το Coinone και το Bithumb, δέχθηκαν επιδρομή αστυνομικών δυνάμεων και φορολογικών αρχών.