Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά δεν σταματά να στηρίζει τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και με τον γενικό τίτλο «Women can Win» διοργανώνει στα Μέγαρα την τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση. Πρόκειται για μια συνάντηση όπου η γνώση, η εμπειρία και η ενδυνάμωση θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:30 στην Αίγλη (Σαρανταπόρου 22) στα Μέγαρα Αττικής.

Προσκεκλημένες είναι η δημοσιογράφος και συγγραφέας Λία Λάππα και η ιδρύτρια της Μexoxo, Ελπίδα Κόκκοτα.

Η Λία Λάππα μετά την επιτυχημένη πορεία της ως δημοσιογράφος σε μεγάλα Αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης σε μια πολύ σημαντική στιγμή της ζωής της, μεταπήδησε στη συγγραφή. Γεγονός που της επέβαλε εκτός από το δημιουργικό κομμάτι και όλο το άγχος μια επιχείρησης. Η συγγραφή, η διανομή και η πώληση ενός βιβλίου, συνήθως γίνεται από μεγάλες εκδοτικές εταιρίες οι οποίες δεν διάγουν και την καλύτερη περίοδο στις μέρες μας λόγω κρίσης.

Σκεφτείτε λοιπόν, μια γυναίκα δημοσιογράφος που δεν είχε ξανά επαφή με όλη αυτή την γραμμή παραγωγής και πώλησης, τι σημαντικά βήματα έπρεπε να διανύσει στον κόσμο της επιχειρηματικότητας. Το σημαντικό όμως δεν είναι ότι άνοιξε μια επιχείρηση αλλά ότι 2 χρόνια μετά παρουσιάζει το τρίτο της βιβλίο γεγονός που σημαίνει ότι συνεχίζει. Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με την αιγίδα του Β.Ε.Π η συγγραφέας θα παρουσιάσει μέσω προτζέκτορα τα βήματα που ακολούθησε για γίνει το πρώτο της βιβλίο «Οι άνδρες κάνουν τη δουλειά τους» best seller. Το πίστευε μάλιστα τόσο πολύ που το βιβλίο της «Λίγο πριν την παρουσίαση» εξιστορεί όλα αυτά που πέρασε και που βιώνουν οι επιχειρήσεις στο ξεκίνημά τους.

Η ιδρύτρια της Μexoxo Ελπίδα Κόκοτα, είναι μια επιχειρηματίας που όλες οι γυναίκες θα ήθελαν να είναι φίλη τους. Διαχειρίζεται μια παγκόσμια πλατφόρμα καινοτομίας και πρωτοβουλίας που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της δωρεάν εκπαίδευσης και κατάρτισής τους για την πλήρη αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους, προκειμένου να χαράξουν την δική τους πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο και να συμβάλουν με το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα.

Ήδη έχει βοηθήσει 4.500 γυναίκες, οι οποίες με τη βοήθεια της MeXOXO υποστηρίχθηκαν και προετοιμάζονται ή ξεκίνησαν μια επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ανάπτυξη της δράσης των γυναικών στην Ελλάδα από το 2015, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων με θέμα την επιχειρηματικότητα, έχει την αποκλειστική υποστήριξη της Coca-Cola στην Ελλάδα και του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation).

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού – Ομάδα Συνεργασίας Τ.Τ. Μεγάρων.