To απόγευμα η κλήρωση για τη φορολοταρία

To απόγευμα η κλήρωση για τη φορολοταρία

Αναμένεται σήμερα η πρώτη κλήρωση για τις αποδείξεις ηλεκτρονικών συναλλαγών (φορολοταρία), όπως άλλωστε έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ ενώ επιβεβαιώθηκε και από την Διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ, Σοφία Σεχπερίδου.

Μιλώντας στον Αnt1, η κ. Σεχπερίδου, εξήγησε πως πριν από το μεσημέρι θα αναρτηθούν σε ειδική πλατφόρμα (που θα είναι στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ μέσα στις επόμενες ώρες) οι αποδείξεις του κάθε φορολογούμενου μέχρι τις 30 Οκτωβρίου. Από εκεί θα μπορεί ο κάθε πολίτης να ελέγξει πόσοι λαχνοί του αναλογούν.

Στην πλατφόρμα αυτή θα εμφανίζονται με μοναδικό κωδικό οι αποδείξεις ηλεκτρονικών συναλλαγών που αποτελούν τους λαχνούς, αναλογικά με τα ποσά.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μπουν με τους κωδικούς του Taxisnet στην εφαρμογή και στην κατηγορία «προσωποποιημένη πληροφόρηση» να δηλώσουν έναν τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο θα κατατεθούν τα κέρδη που πιθανώς θα έχουν.

Διευκρινίστηκε ότι η πρώτη κλήρωση θα αφορά μόνο στις αποδείξεις που έχουν εκκαθαριστεί στην ΑΑΔΕ για τον μήνα Οκτώβριο και αυτές των προηγούμενων μηνών θα μπουν σε μελλοντική κλήρωση.

Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα και θα γίνει δημόσια ενώ τα αποτελέσματά της θα αναρτηθούν κωδικοποιημένα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Τα αποτελέσματα θα είναι οι 1000 λαχνοί (που θα έχουν τη μορφή των κωδικοποιημένων συναλλαγών και θα εμφανίζονται σε αύξουσα σειρά). Έτσι θα ελεγχθεί από τους φορολογούμενους αν έχουν κερδίσει στην κλήρωση.

Οι τυχεροί θα λάβουν, επίσης, μήνυμα στην εφαρμογή του Taxisnet, στην κατηγορία «Προσωποιημένη Πληροφόρηση».

Εκτός των 1000 πρώτων τυχερών θα αναρτηθούν και οι κωδικοί των 1000 αναπληρωματικών, οι οποίοι θα λάβουν το έπαθλο των 1000 ευρώ, στην περίπτωση οι πρώτοι δεν το αποδεχθούν μέσα σε διάστημα τριών μηνών.