Το Highspeed 7 επιστρέφει στον Πειραιά

Το Highspeed 7 επιστρέφει στον Πειραιά

Στο λιμάνι του Πειραιά επέστρεψε, μετά από εννέα μήνες, το Highspeed 7 της Hellenic Seaways, το πιο γρήγορο επιβατηγό οχηματαγωγό στην Ευρώπη, με ταχύτητα μέχρι 42 κόμβους, και θα εκτελεί το δρομολόγιο Ηράκλειο – Σαντορίνη – Ίος –Πάρος – Μύκονος μετά την πλήρη ανακατασκευή του.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι εργασίες μετασκευής και αναβάθμισης του Highspeed 7 έγιναν στα Ναυπηγεία Fincantieri S.p.A. στην Τεργέστη της Ιταλίας, μετά από διεθνή διαγωνισμό, και περιλαμβάνουν πλήρη ανακατασκευή της γέφυρας, αναβάθμιση των συστημάτων ασφάλειας και πλοήγησης και πλήρη αντικατάσταση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Παράλληλα, προστέθηκε ένα ακόμα επίπεδο θέσεων αεροπορικού τύπου και 2 ακόμα πολυτελή μπαρ, ενώ διαμορφώθηκε εξωτερικός χώρος για τους επιβάτες με προστασία από τον αέρα. Εκτός από το ταχύτερο, το Highspeed 7 είναι και το πολυτελέστερο επιβατηγό / οχηματαγωγό στην ελληνική ακτοπλοΐα σήμερα.

To Highspeed 7 θα ξεκινήσει την Τρίτη 14/6 στις 13:50 από τη Μύκονο με προορισμό Πάρο – Ίο – Σαντορίνη – Ηράκλειο όπου και θα εκτελεί τα δρομολόγιά του μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2016.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
* Τύπος πλοίου: Ταχύπλοο Επιβατηγό Οχηματαγωγό τύπου Καταμαράν
* Έτος ναυπήγησης: 2005 – Μετασκευή 2016
* Χώρα ναυπήγησης: Αυστραλία / Ιταλία
* Μήκος:85 μ.
* Πλάτος: 21,2μ.
* Ταχύτητα:42
* Μηχανές: 4X7200 KW/ CATERPILLAR
* Επιβάτες:1160
* Οχήματα:105
* Πλήρωμα:26