Το 50,1% του Gatwick εξαγοράζει η Vinci

Το 50,1% του Gatwick εξαγοράζει η Vinci

Στην εξαγορά του 50,1% του Gatwick στο Λονδίνο συμφώνησε να προχωρήσει η Vinci SA έναντι του ποσού των 2,9 δισ. λιρών (3,7 δισ. δολάρια), καθώς η γαλλική κατασκευαστική εταιρεία επεκτείνει το αεροπορικό της χαρτοφυλάκιο με έναν ισχυρό κόμβο του Λονδίνου. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η εξαγορά του ποσοστού (50,1%) αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Το υπόλοιπο 49,9% συνεχίζει να κατέχει η Global Infrastructure Partners. 

Το Gatwick, με συνολική κίνηση 45,7 εκατομμυρίων επιβατών το 2018, πρόκειται να γίνει το μεγαλύτερο ενιαίο αεροδρόμιο στο παγκόσμιο δίκτυο της Vinci.

Σημειώνεται πως το Gatwick έχασε πρόσφατα από το Heathrow έναν κρατικό διαγωνισμό για τη δημιουργία νέου διαδρόμου, ενώ οι δραστηριότητές του διεκόπησαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα εξαιτίας drones που εντοπίστηκαν πάνω από το αεροδρόμιο και οδήγησαν σε παρατεταμένο shutdown.

«Η συναλλαγή αυτή αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία να αποκτήσουμε έναν αερολιμένα τέτοιου μεγέθους και ποιότητας», επισήμανε η Vinci στην ανακοίνωσή της.

Η Vinci διαχειρίζεται 35 αεροδρόμια σε χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Βραζιλία, η Γαλλία και η Καμπότζη, ενώ διαθέτει και διόδια.