Το 39,1% της Fox στη Sky θα αγοράσει η Comcast

Το 39,1% της Fox στη Sky θα αγοράσει η Comcast

Το  39,1% της 21st Century Fox Inc στη Sky αποφάσισε να αγοράσει η Comcast Corp. για 11,63 δισ. στερλίνων (ή 15,10 δισ. δολάρια) Fox κατακτώντας τον «πόλεμο» προσφορών για την απόκτηση της βρετανικής εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης.

Όπως αναφέρει το Marketwatch, η Comcast σημείωσε μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής ότι θα κατέχει για περισσότερο από το 75% της Sky, ενώ σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε αγόρασε μετοχές της Sky στο ποσοστό ύψους 37,7%.

Ο κολοσσός καλωδιακής τηλεόρασης των Η.Π.Α. δήλωσε ότι αγόρασε 672,8 εκατ. μετοχές της Sky από τη Fox στην τιμή των 17,28 στερλίνων η κάθε μία, τιμή με την οποία η Comcast ξεπέρασε την αντίπαλό της σε μια σπάνια δημοπρασία υπό την εποπτεία των Βρετανών ρυθμιστικών αρχών τον περασμένο μήνα για να τερματιστεί η μάχη για τον έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Βρετανίας.

Η Comcast ανακοίνωσε ότι αναμένει να ολοκληρώσει την εξαγορά την Τρίτη.

Αφού έχασε τη δημοπρασία, η Fox επισήμανε ότι θα πουλήσει το μερίδιό της Sky στην Comcast με τη συγκατάθεση της Walt Disney Co, η οποία είχε συμφωνήσει προηγουμένως να αγοράσει αυτές τις μετοχές ως μέρος μιας μεγαλύτερης συμφωνίας για τα περιουσιακά στοιχεία της ψυχαγωγικής μονάδας του Fox.