7ος χρόνος, ημέρα 2154η
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

To 30% της Mediaset "κυνηγάει" η Vivendi

" > To 30% της Mediaset

Προσπάθεια να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο της Mediaset κάνει ο πρόεδρος της Vivendi, Vincent Bollore, ουσιαστικά απειλώντας τον Silvio Berlusconi με την απόκτηση του ελέγχου του ιταλικού ομίλου ενημέρωσης που ίδρυσε ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η Vivendi ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να αγοράσει έως και το 30% της Mediaset, δηλαδή το νομικό όριο πριν αποφασίσει ένας επενδυτής να καταθέσει προσφορά εξαγοράς για όλες τις μετοχές σε κυκλοφορία.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο γαλλικός όμιλος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου του Mediaset δαπανώντας 800 εκατ. ευρώ.

Η Fininvest, η εταιρεία της οικογένειας Berlusconi, αύξησε πρόσφατα το ποσοστό της στο 38,3% από 35% σε απάντηση στην κίνηση της Vivendi. Η οικογένεια Berlusconi ωστόσο δεν μπορεί να αγοράσει περισσότερες μετοχές μέχρι τον Απρίλιο, ενώ στη συνέχεια μπορεί να αυξήσει το μερίδιό της άλλες 2 ποσοστιαίες μονάδες.

Παράλληλα, η Fininvest έκανε γνωστό ότι κατέθεσε στην εισαγγελία του Μιλάνου, καταγγελία σε βάρος του ομίλου Vivendi, για προσπάθεια χειραγώγησης της αγοράς.