Τις επόμενες εβδομάδες η έγκριση της Κομισιόν για τη διάσωση της Monte dei Paschi

Τις επόμενες εβδομάδες η έγκριση της Κομισιόν για τη διάσωση της Monte dei Paschi

Το πράσινο φως για την ιταλική κρατική ενίσχυση προς την Monte dei Paschi αναμένεται να δώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις προσεχείς εβδομάδες, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών της Ιταλίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να αποκτήσει πλειοψηφικό μερίδιο στην τράπεζα, καταβάλλοντας χρήματα για να απορροφήσει μέρος του του κεφαλαιακού ελλείμματος ύψους 8,8 δισ. ευρώ, μετά την αδυναμία της Monte dei Paschi να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια από τις αγορές.

Ωστόσο, το καθεστώς κρατικών ενισχύσεων πρέπει ακόμη να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πρέπει επίσης να δώσει το πράσινο φως για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

"Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η Επιτροπή αναμένεται να λάβει απόφαση σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις και στη συνέχεια το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, Fabrizio Pagani.

Ο F. Pagani πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, η τράπεζα έχει ήδη εξασφαλίσει κεφάλαια για αρκετούς μήνες.

Η Monte dei Paschi βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με το ταμείο διάσωσης Atlante για την επίλυση του ζητήματος με τα κόκκινα δάνεια, ανέφερε ο Pagani.