Την περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας στη Σουηδία σχεδιάζει η Ericsson

Την περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας στη Σουηδία σχεδιάζει η Ericsson

Στο κλείσιμο των τελευταίων εναπομεινάντων εργοστασίων της στη Σουηδία φέρεται να προσανατολίζεται η Ericsson, κάτι που συνεπάγεται την περικοπή περίπου 3.000 θέσεων εργασίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδας Svenska Dagbladet, η εταιρεία σχεδιάζει να κλείσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής στις πόλεις Μπόρας και Κούμλα στη Σουηδία. Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την παύση 140 χρόνων παραγωγής στη Σουηδία, από μια εταιρεία που ξεκίνησε στη χώρα ως κατασκευάστρια τηλέγραφου και τηλεφωνίας.

Η Ericsson, η οποία απασχολεί περίπου 120.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των 17.000 μόνο στη Σουηδία, είναι αντιμέτωπη τα τελευταία χρόνια με τη χαμηλή ζήτηση των προϊόντων της στις ανεπτυγμένες αγορές.

Μόλις τον Ιούλιο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε περαιτέρω περικοπές των λειτουργικών της εξόδων, επιχειρώντας την εξοικονόμηση 1,17 δισ. δολαρίων. Πάντως, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη, το πως οι προγραμματισμένες περικοπές του κόστους θα επηρεάσουν τον τομέα της απασχόλησης των εργαζομένων.

Η Ericsson δεν ήταν διαθέσιμη για σχολιασμό.