Την Παρασκευή ο νέος γύρος αποφάσεων για την ΜΕΒΓΑΛ

Την Παρασκευή ο νέος γύρος αποφάσεων για την ΜΕΒΓΑΛ

Για την Παρασκευή 27 Μαΐου, αναβάλλεται το νέο επεισόδιο στο σήριαλ της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, καθώς η γενική συνέλευσή της που είχε οριστεί για σήμερα αναβλήθηκε.

Την Παρασκευή, πέρα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που σύμφωνα με πληροφορίες εκτιμάται στα 10 εκατ. ευρώ,  αναμένεται επίσης να τεθεί στην κρίση όλων των μετόχων η απόφαση για αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης αναδιάρθρωσης του δανεισμού της εταιρείας με τη συμμετοχή των funds Sankaty και Bartons.

Αν την Παρασκευή οι μέτοχοι της εταιρείας δηλαδή  οι οικογένειες Χατζάκου, Συμεωνίδη, Χατζηθεοδώρου - Παπαδάκη και η ΔΕΛΤΑ συνεννοηθούν ώστε να προχωρήσει η αύξηση ή αν θα αποδεχθούν το πολυσυζητημένο deal με το οποίο ο έλεγχος και το μάνατζμεντ της ΜΕΒΓΑΛ θα περάσουν στο fund Sankatay, που συγκροτούν ο αγγλικός βραχίονας της αμερικανικής Bain Capital και η βρετανική Bartons.

Να σημειωθεί ότι το 43% των μετοχών της ΜΕΒΓΑΛ ανήκει στην οικογένεια Χατζηθεοδώρου- Παπαδάκη, το 14,8% στη ΔΕΛΤΑ, το 14,7% στην οικογένεια της Μαίρης Χατζάκου και το 27,5% στην οικογένεια Χατζάκου-Συμεωνίδη.

Να σημειωθεί, όσον αφορά τη Δέλτα, ότι παρά τη συμφωνία εξαγοράς, που είχε υπογραφεί μεταξύ της πλευράς Παπαδάκη - Χατζηθεοδώρου και της ΔΕΛΤΑ ΑΒΕΕ, από το 2014, οι μετοχές δεν μεταβιβάστηκαν ποτέ έως και σήμερα στην τελευταία.

Ωστόσο, στις οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου VIVARTIA στην ενότητα "Διαθέσιμα προς πώληση χρηματοοικονομικά στοιχεία" , ο όμιλος εμφανίζεται να διατηρεί την αξία του 14,8% στη ΜΕΒΓΑΛ, και  στις "Λοιπές Απαιτήσεις", περιλαμβάνεται απαίτηση της Vivartia, ύψους 3,8 εκατ. ευρώ, ως προκαταβολή στα πλαίσια υπογραφής προσυμφώνου για την εξαγορά του 43% της ΜΕΒΓΑΛ ΑΕ από την οικογένεια Παπαδάκη – Χατζηθεοδώρου.