Την κατάθεση της έκθεσης αποτίμησης της EDS στη Βουλή ζητά η ΝΔ

Την κατάθεση της έκθεσης αποτίμησης της EDS στη Βουλή ζητά η ΝΔ

Την έκθεση αποτίμησης ζητάει από την πλευρά του ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος σημειώνει πως «η μεθόδευση της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα εγείρει πολύ σοβαρά ερωτήματα».

Και αναφέρει «Γιατί η ζημιογόνος Δ.Ε.Η. εξαγόρασε την επίσης ζημιογόνο εταιρεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης των Σκοπίων, με τίμημα 5 εκατομμύρια ευρώ;».
 
«Ο κ. Σταθάκης οφείλει να καταθέσει άμεσα την έκθεση αποτίμησης του ανεξάρτητου συμβούλου στη Βουλή», καταλήγει ο Κ. Σκρέκας.

Υπενθυμίζεται πως αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα κριτήρια, τη σκοπιμότητα και τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την απόφαση της ΔΕΗ να εξαγοράσει έναντι 4,8 εκατ ευρώ τη σκοπιανή εταιρεία Energy Delivery Solutions (EDS), με τη κυβέρνηση να καλείται πλέον να δώσει απαντήσεις υπό την αυξανόμενη πίεση της αντιπολίτευσης ότι δεν επρόκειτο για μια καθαρά επιχειρηματική πράξη.

Σε μια στιγμή που η ΔΕΗ γράφει ζημιές, αποτιμάται μόλις στα 282 εκατ. ευρώ, και ψάχνει ακόμη τη συνταγή για την επόμενη ημέρα, η κυβέρνηση καταγγέλλεται ότι την υποχρέωσε να αποκτήσει την εταιρεία ιδιοκτησίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ζάεφ, δίχως η κίνηση αυτή να υπαγορεύεται απλά και μόνο από την προσπάθεια μετατροπής της δημόσιας επιχείρησης σε διεθνή επιχειρηματικό όμιλο, με παρουσία στα Βαλκάνια.