Την ανησυχία της εκφράζει η ΠΝΟ για τη συρρίκνωση του ελληνικού νηολογίου

Την ανησυχία της εκφράζει η ΠΝΟ για τη συρρίκνωση του ελληνικού νηολογίου

Τον απολογισμό του έργου της διοίκησης για το 2017 υπερψήφισε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), κατά τις χθεσινές εργασίες του ετήσιου τακτικού και προσυνεδριακού γενικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, ενώ ανέδειξε, ως θέμα πρώτης προτεραιότητας, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ελλήνων ναυτικών.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΠΝΟ, το γενικό συμβούλιο ενημερώθηκε, επίσης, για τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του ελληνικού νηολογίου, με αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτικών.

Στη διάρκεια διαλόγου εστιάσθηκε η ανάγκη για διασφάλιση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των ναυτικών για εργασία στα πλοία, χωρίς αποκλεισμούς, εξαιρέσεις και παραβίαση της κείμενης νομοθεσίας, καθώς και στην περιφρούρηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, που ισχύει στην ακτοπλοΐα και την μη υποβάθμιση των όρων εργασίας και αμοιβής των ναυτικών που απασχολούνται στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Ακόμη, επαναβεβαιώθηκε η αταλάντευτη θέση της ΠΝΟ, που είχε διατυπωθεί και πρόσφατα, με σχετικά έγγραφά της στα πολιτικά κόμματα και τους αρμόδιους υπουργούς για να μην ξεπουληθεί η ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ.

Τέλος, το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ομόφωνα εξέφρασε την αλληλεγγύη και στήριξη των αιτημάτων των ναυτεργατών στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας και στον απεργιακό τους αγώνα για την προάσπιση και εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι εργασίες του ετήσιου τακτικού και προσυνεδριακού γενικού συμβουλίου ολοκληρώθηκαν με την έγκριση της ημερήσιας διάταξης του 29ου Τακτικού Παν-Ναυτικού Συνεδρίου της ΠΝΟ και ως ημερομηνία συγκλήσεώς του καθορίστηκε η 23 και 24 Νοεμβρίου 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC