Τιμή-στόχο 14,80 ευρώ δίνει για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η Wood

Τιμή-στόχο 14,80 ευρώ δίνει για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η Wood

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, στα 14,80 ευρώ, προχώρησε η Wood & Company, αύξηση 61% σε σχέση με την προηγούμενη τιμή των 9,20 ευρώ.

Όπως επισημαίνει η Wood, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή παραμένει ελκυστική, λόγω της συνεχούς επέκτασης του χαρτοφυλακίου έργων της, της δημιουργίας ισχυρών ταμειακών ροών και της σταθερής ιστορικής της πορείας, ενώ η μετοχή της πέτυχε την καλύτερη απόδοση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με ράλι άνω του 50%.

Παράλληλα, διατηρεί τη σύσταση Αγοράς (Βuy), «για επενδυτές που αναζητούν έκθεση στην Ελλάδα με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα», ενώ αναφέρει πως η εταιρεία αποτελεί μία από τις κορυφαίες επενδυτικές επιλογές, δεδομένης της αμυντικής φύσης της επιχείρησης.

Μέχρι το τέλος του 2020, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα έχει εγκατεστημένη ισχύ 1,37 GW σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με επιπλέον 550MW να βρίσκονται σε κατασκευή.

Η διοίκηση της εταιρείας ανέβασε πρόσφατα τον πενταετή στόχο κατά 800 MW στα 2,8 GW. Παρά το γεγονός ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, η Wood εκτιμά ότι η εταιρεία έχει την κατάλληλη εμπειρία για να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιό της επιθετικά.