Τη σημασία της επανέναρξης των διμερών σχέσεων με το Μαρόκο τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Τη σημασία της επανέναρξης των διμερών σχέσεων με το Μαρόκο τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Συνάντηση, «σε πολύ καλό κλίμα», με τον υπουργό Εξωτερικών του Μαρόκου, Νάσερ Μπουρίτα και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τη Διεθνή και την Αφρικανική Συνεργασία, Μοχτσίνε Τζαζούλι, είχε σήμερα στο Ραμπάτ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, διαπιστώθηκε η κοινή πρόθεση για δυναμική επανέναρξη των διμερών οικονομικών σχέσεων, με πρώτα άμεσα βήματα τη δραστηριοποίηση του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας-Μαρόκου και την πραγματοποίηση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής, μετά από οκτώ χρόνια, το ερχόμενο φθινόπωρο, στην Αθήνα.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι, πέρα από την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων, το Μαρόκο μπορεί να αποτελέσει πύλη για τις ελληνικές επιχειρήσεις προς τις χώρες της Δυτικής Αφρικής σε μια σειρά κρίσιμων τομέων, όπως οι κατασκευές, η ναυτιλία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα φάρμακα και τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Ιδιαίτερη ώθηση αναμένεται να υπάρξει το αμέσως προσεχές διάστημα και στον τουρισμό αφού θα εγκαινιασθεί απευθείας αεροπορική σύνδεση Ελλάδας-Μαρόκου, σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Intime News