Τι μέτρα παίρνουν για τα στεγαστικά Εθνική και Τρ. Πειραιώς

Τι μέτρα παίρνουν για τα στεγαστικά Εθνική και Τρ. Πειραιώς

Αναγνωρίζοντας το σημαντικό πλήγμα που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση στην οικονομία, με αποτέλεσμα πολλοί δανειολήπτες να μην μπορούν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν κανονικά το στεγαστικό τους δάνειο, οι τράπεζες Εθνική και Πειραιώς έλαβαν μέτρα για να διευκολύνουν τους πελάτες τους, δίνοντας τη δυνατότητα αναστολής πληρωμών.

Πιο αναλυτικά, η Εθνική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα αναστολής καταβολής δόσης δόσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020. Η διευκόλυνση ισχύει για όλους τους δανειολήπτες που υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, έχουν υποστεί σημαντική μείωση εισοδήματος λόγω της υγειονομικής κρίσης και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης.

Η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα είναι εξαιρετικά απλή και ανέξοδη. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν το αίτημά τους τηλεφωνικά στο 2104859222. Για την προστασία των πελατών και των εργαζομένων της, η Εθνική Τράπεζα επισημαίνει ότι αιτήματα δεν θα εξυπηρετούνται από το δίκτυο καταστημάτων της. Όσο για εκείνους που αντιμετωπίζουν μακροχρόνια προβλήματα στην αποπληρωμή των οφειλών τους, μπορούν να επικοινωνούν με την τράπεζα προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις ρύθμισης που να ανταποκρίνονται στις δικές τους δυνατότητες.

Η Τρ. Πειραιώς από την πλευρά της, παρέχει στους δανειολήπτες τη δυνατότητα αναστολής της πληρωμής τριών μηνιαίων δόσεων ή μίας τριμηνιαίας δόσης κεφαλαίου, των αναλογούντων τόκων, της εισφοράς του Ν. 128/75 και τυχόν ασφαλίστρων των δανείων τους.

Οι πελάτες της Τρ. Πειραιώς μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την αναστολή δόσεων ενήμερων δανείων ηλεκτρονικά, μέσω winbank από 6 Απριλίου έως 30 Απριλίου. Για τους πελάτες που δεν διαθέτουν winbank και δεν είναι εφικτή η εγγραφή στην υπηρεσία αυτή τη στιγμή θα προσφέρεται η δυνατότητα υποβολής αιτήματος αναστολής δόσεων από σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου, μέσω των καταστημάτων της Τρ. Πειραιώς.

 Στο ίδιο πλαίσιο η Intrum Hellas, η οποία διαχειρίζεται τα «κόκκινα» δάνεια της Τρ. Πειραιώς, έχει ανακοινώσει ότι προχωρά στην παροχή διευκολύνσεων για την πληρωμή των υποχρεώσεών τους, αλλά και σε άλλες ρυθμίσεις ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες. Διενεργεί ήδη επικοινωνία με τους δανειολήπτες της Τράπεζας Πειραιώς που εξυπηρετεί, ώστε να ενημερωθεί για τυχόν έκτακτες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όπως είναι η μείωση εισοδήματος ή κύκλου εργασιών.