Τη λήξη συνεργασίας με τον γενικό διευθυντή Εμπορίας ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, 16:20
-A +A
Τη λήξη συνεργασίας με τον γενικό διευθυντή Εμπορίας ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Τη λήξη της συνεργασίας με τον γενικό διευθυντή Εμπορίας, Ι. Κατάκη, ανακοίνωσε η ΔΕΗ, ενώ η σχετική απόφαση ελήφθη χθες από το ΔΣ της επιχείρησης.

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση της ΔΕΗ εύχεται στον κ. Κατάκη καλή επιτυχία στην περαιτέρω σταδιοδρομία του.

Όπως ανέφερε χτες το liberal, δέκα μόλις μήνες πρόλαβε να μείνει στη θέση του ο γενικός διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ Ι. Κατάκης, ο πρώτος σε αυτή τη νευραλγική θέση με προέλευση από τον ιδιωτικό τομέα. Την απομάκρυνσή του ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της Μανώλης Παναγιωτάκης, επικαλούμενος προβληματική συνεργασία με τα στελέχη.

Όποιες και αν είναι οι αιτίες, το μήνυμα που στέλνει η απομάκρυνση Κατάκη δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την εμπορία, που αποτελεί και το πιο νευραλγικό πόστο της ΔΕΗ, καθώς συνδέεται άμεσα με τη βελτίωση της εισπραξιμότητας της επιχείρησης.

Η τοποθέτηση του κ. Κατάκη το Δεκέμβριο 2017 στη Γενική Διεύθυνση Εμπορίας, ο οποίος προέρχονταν από την ιδιωτική αγορά και νωρίτερα είχε θητεύσει επί χρόνια σε υψηλόβαθμες θέσεις στρατηγικού σχεδιασμού του Intralot, είχε συνδεθεί με μια προσπάθεια να δοθεί έμφαση στη βελτίωση της σχέσης ΔΕΗ - καταναλωτών. Από την αποστολή μηνιαίων λογαριασμών που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, μέχρι το λανσάρισμα νέων ενεργειακών πακέτων "double play" ηλεκτρισμού και φυσικού αέριου, προκειμένου η ΔΕΗ να ανταγωνιστεί στον τομέα αυτό τους ιδιώτες. Παρ’ ότι η ΔΕΗ έχει προσλάβει σύμβουλο για να σχεδιάσει τα επόμενα της βήματα στην αγορά φυσικού αερίου, ακόμη αυτή δεν έχει ανακοινωθεί και για άγνωστο λόγο καθυστερεί.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 26/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα