Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 15:40

-A +A

Τι λένε ΔΕΗ - Μυτιληναίος για την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου σχετικά με την Αλουμίνιον

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, 15:23
Τελευταία ενημέρωση: 15:40
Τι λένε ΔΕΗ - Μυτιληναίος για την απόφαση του Ευρωδικαστηρίου σχετικά με την Αλουμίνιον
-A +A

Έχει ήδη καταβληθεί στη ΔΕΗ το ποσό ύψους 17,4 εκατ. ευρώ, πλέον των τόκων, που της επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κατόπιν του χαρακτηρισμού της ως κρατική ενίσχυση προς την Αλουμίνιον της Ελλάδας.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της προς το χρηματιστήριο η εταιρεία Μυτιληναίος για την παλαιά διένεξη με τη ΔΕΗ σχετικά με την Αλουμίνιον. Και επισημαίνει ότι το Γενικό Δικαστήριο της Ε.Ε. απέρριψε την προσφυγή της Μυτιληναίος κατά απόφασης της Κομισιόν, η οποία αφορούσε στην τιμολόγηση από τη ΔΕΗ της ηλεκτρικής ενέργειας στην Αλουμίνιον της Ελλάδος για την περίοδο 2007-2008.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Μυτιληναίος συνέπεια της παραπάνω απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου, θα επιβαρύνει ισόποσα τα αποτελέσματα των ατομικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2017. Επισημαίνει ωστόσο ότι προτίθεται να εξαντλήσει τις δυνατότητες που της παρέχει η ενωσιακή νομοθεσία για την τελική αναίρεση της εν λόγω απόφασης. Και προσθέτει ότι το εν λόγω ποσό έχει ήδη καταβληθεί στη ΔΕΗ, όμως σε περίπτωση αναίρεσης της απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου θα ωφελήσει ισόποσα τα αποτελέσματα και τις χρηματοροές σε επόμενη χρήση.

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη χρηματιστηριακή ανακοίνωση της ΔΕΗ. Σύμφωνα με αυτήν, το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε στις 13 Μαρτίου 2018 την προσφυγή ακυρώσεως της Αλουμίνιον της Ελλάδος, που ζητούσε την ακύρωση της απόφασης της Κομισιόν, της 13ης Ιουλίου 2011, σχετικά με την χορήγηση κρατικής ενίσχυσης στην Αλουμίνιον της Ελλάδος, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο 2007 έως τον Μάρτιο 2008.

«Κατόπιν τούτου η ΑτΕ (Όμιλος Μυτιληναίου πλέον) υποχρεούται στην οριστική καταβολή στη ΔΕΗ του ποσού των 24,4 εκατ. ευρώ (κεφάλαιο 17,4 εκατ. ευρώ πλέον των νομίμων τόκων και χαρτοσήμου τόκων 3,6%), πράγμα για το οποίο έχει ήδη υπάρξει σχετική συμφωνία διευθέτησης μεταξύ των δύο πλευρών», αναφέρει χαρακτηριστικά η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

-A +A
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα