Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, 17:01

-A +A

Τη δέσμευση για επίδομα €2.000 για κάθε παιδί που γεννιέται επανέλαβε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, 17:01
Τη δέσμευση για επίδομα €2.000 για κάθε παιδί που γεννιέται επανέλαβε ο Κυρ. Μητσοτάκης
-A +A

Τα βασικά σημεία του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε από τη Λαμία, όπου βρέθηκε εχθές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε τη δέσμευσή του για επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα, για αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί στην οικογένεια και για ελεύθερη πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς σε όλα τα παιδιά. 

«Ξέρουμε δίπλα σε ποιους πρέπει να σταθούμε και ξέρουμε πως θα το κάνουμε.  Δίπλα στις επενδύσεις, στις εξαγωγές, στην επιχειρηματικότητα και στις αποκρατικοποιήσεις -ναι αυτά αποτελούν την κορωνίδα του οικονομικού μας προγράμματος- βάζουμε την προστασία των πιο αδύναμων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι πρωτίστως κόμμα λαϊκό, είναι κόμμα των πολλών, είναι το Κόμμα το οποίο με την πολιτική του στέκεται πιο κοντά στους ασθενέστερους», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η αντίληψη της ΝΔ για την οικονομία δεν θα στηρίζεται στο πως θα συρρικνώνεται ο εθνικός πλούτος ώστε ένα ελάχιστο μέρος του να μοιράζεται ως εποχικό επίδομα στους εξαρτημένους πελάτες του κράτους του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θέλω πολίτες-πελάτες, εξαρτημένους από ένα επίδομα, από ένα δώρο το οποίο θα δοθεί στο τέλος κάθε χρόνου», είπε με νόημα. 

Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως: 

- Θα υπάρξει οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια.

- Θα μειωθεί ο φόρος στις επιχειρήσεις ώστε ο συντελεστής να φτάσει στο 20% μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ.

- Θα μειωθούν οι εισφορές στο 15% από 20%.

- Θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός με ρυθμό διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας.

Τέλος, επανέλαβε ότι σε 112 μέρες από σήμερα έχουμε εκλογές. «Στις 26 Μαΐου έχουμε σίγουρα ευρωεκλογές, έχουμε σίγουρα δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Πιστεύω ότι θα έχουμε και εθνικές εκλογές και όλη η Ελλάδα πρέπει να γίνει γαλάζια! Από κάθε κάλπη, όπου κι αν στηθεί, ένα είναι το μήνυμα: Φύγετε! Οι Έλληνες θέλουμε, επιτέλους, να πάμε μπροστά. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να σταλεί σε όλες τις κάλπες. Μπορούμε!», κατέληξε. 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα