Τι δείχνει η υπερκάλυψη 1,93 φορές του ομολόγου της Lamda Development

Τι δείχνει η υπερκάλυψη 1,93 φορές του ομολόγου της Lamda Development

Την πίστη του επενδυτικού κοινού και κυρίως των ιδιωτών στις προοπτικές του Ελληνικού δείχνει η τεράστια συμμετοχή στην υπερκάλυψη της έκδοσης της Lamda Development, η οποία έφτασε τις 1,93 φορές, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στα 3,40%.

Η εταιρεία ζητούσε από 270 έως 320 εκατ. ευρώ, όμως οι προσφορές όχι μόνο υπερκέρασαν το ανώτατο όριο αλλά έφτασαν και στα 618,3 εκατ. ευρώ. Δηλαδή ήταν υπερδιπλάσιες του στόχου κι αυτό, παρ' ότι είχε προηγηθεί ένα άλλο ομόλογο, αυτό της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το οποίο και «σήκωσε» από την αγορά 500 εκατ. ευρώ.

Στην ουσία μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, αντλήθηκαν συνολικά από την αγορά 820 εκατ. ευρώ, γεγονός που δείχνει την εμπιστοσύνη του κοινού σε συγκεκριμένες εταιρείες και στα επενδυτικά τους πλάνα, τα οποία συνδέονται αμφότερα με την αλλαγή σελίδας που επιδιώκεται στην οικονομία.

Όπως τονίζουν στο Liberal.gr στελέχη της αγοράς που συμμετείχαν στη διαδικασία αναδοχής και έκδοσης του ομολόγου της Lamda Development, ήταν τόσο αυξημένη η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, ώστε από μόνη της αρκούσε για να καλύψει όλη την έκδοση. 

Το γεγονός δείχει τη «δίψα» του επενδυτικού κοινού για φυγή προς τα εμπρός και την μετάβαση σε μια εποχή εξωστρέφειας, έργων με υψηλή προστιθέμενη αξία, ικανών να δημιουργησουν πλούτο και νέες θέσεις απασχόλησης.

Σε αυτή την νέα εποχή έρχεται να «κουμπώσει» το ομόλογο της Lamda, ένα επενδυτικό εγχείρημα με εξαιρετικά αυξημένη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών, γεγονός που ήταν και ο αρχικός στόχος της, όπως είχε επισημάνει πολλές φορές η διοίκηση της εταιρείας.

«Το έργο του Ελληνικού, γίνεται πλέον έργο όλων των Ελλήνων. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, όχι μόνο για τη σημαντική υπερκάλυψη, αλλά ακόμα περισσότερο για το ότι επετεύχθη μία από τις μεγαλύτερες ιστορικά συμμετοχές ιδιωτών επενδυτών σε Ελληνικό Ομόλογο", ανέφερε χαρακτηριστικά μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου.