Θεοχάρης στο Sky News: «Ανοησίες» τα περί νέου lockdown στην Ελλάδα

Θεοχάρης στο Sky News: «Ανοησίες» τα περί νέου lockdown στην Ελλάδα

Ως ανοησίες χαρακτήρισε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, δημοσιεύματα του Βρετανικού Τύπου ότι είναι πιθανόν ένα νέο lockdown  στην Ελλάδα,μιλώντας στο  Skynews. Παράλληλα και με αφορμή την επανέναρξη των απευθείας πτήσεων από την Βρετανία στην Ελλάδα. δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει την κατάσταση υπό έλεγχο και ότι δε θα χρειαστεί να λάβουμε μέτρα». Δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει, πως οι αρμόδιοι είναι σε εγρήγορση και η Ελλάδα θα λάβει αμέσως μέτρα, αν χρειαστεί.

Ο υπουργός διέψευσε το θέμα μιας πιθανής νέας καραντίνας, απαντώντας στην ερώτηση ότι « Η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη στιγμή της πανδημίας»

«Ανοίξαμε τις συνδέσεις από την 1η Ιουλίου και παρακολουθούμε την κατάσταση. Είναι προς το παρόν σταθερή. Παρακολουθούμε τα νούμερα και τις διαδικασίες που εφαρμόζουμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν παραμένουμε σε εγρήγορση. Δε σημαίνει ότι δεν εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση. Αν χρειαστεί, θα λάβουμε στοχευμένα μέτρα. Διάβασα κάποια δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πιθανή επιβολή γενικής καραντίνας (lockdown). Αυτό σίγουρα δεν ισχύει. Θα θέλαμε να το διαψεύσουμε. Η Ελλάδα έχει ανοίξει τις πύλες της στους ξένους τουρίστες – από την Ευρώπη κυρίως – και αυτό θα συνεχιστεί». είπε χαρακτηριστικα.

Ο κ.Θεοχάρης, τόνισε επίσης την ελληνική ικανοποίηση για το ότι η βρετανική κυβέρνηση, που η βρετανική κυβέρνηση έβαλε την Ελλάδα στη λίστα των χωρών στις οποίες είναι δυνατό να ταξιδέψει κανείς για διακοπές. «Είμαστε ευγνώμονες» είπε χαρακτηριστικά.