Θέμα ωρών οι αποφάσεις για τον ΟΠΑΠ

Θέμα ωρών οι αποφάσεις για τον ΟΠΑΠ

Θέμα ωρών είναι να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την τύχη της Δημόσιας Πρότασης που κατά πληροφορίες προτίθενται να υποβάλουν βασικοί μέτοχοι του ΟΠΑΠ με στόχο να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στον όμιλο.

Τα σχέδια των μετόχων του ΟΠΑΠ έχουν οδηγήσει από το πρωί σήμερα εκτός χρηματιστηριακής διαπραγμάτευσης τις μετοχές του ΟΠΑΠ έως ότου ξεκαθαρίσουν τα τεχνικά και νομικά θέματα και ληφθούν οι αποφάσεις για το αν η δημόσια πρόταση θα έχει υποχρεωτικό ή προαιρετικό χαρακτήρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις ούτε εκ μέρους του ΟΠΑΠ και της Emma Delta Holdings, ούτε της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Πληροφορίες από διαχειριστές κεφαλαίων θέλουν το premium του προσφερόμενου τιμήματος να θεωρείται κλειδί για την συμμετοχή στη δημόσια πρόταση και να μετατρέπει σε... στοίχημα την απόφαση των επενδυτών για επανεπένδυση ή όχι του μερίσματος ή για την απόληψή του σε μετρητά. Σημειώνεται ότι περιθώριο δήλωσης για το πως θα κινηθούν οι επενδυτές αναφορικά με το μέρισμα έχουν μέχρι αύριο.

Βασικός μέτοχος του ΟΠΑΠ είναι σήμερα η Emma Delta Holdings. Σε αυτή -μετά και την αποχώρηση του Jiri Smejc τον περασμένο Μάρτιο- ο 50χρονος Τσέχος επιχειρηματίας Karel Komarek συμμετέχει -μέσω της κατά 100% ιδιόκτητης εταιρείας του SAZKA Group- με 67% και συνεπώς κατέχει το 22,1% του ΟΠΑΠ. Υπενθυμίζεται πως το SAZKA Group εκτός από τον ΟΠΑΠ, έχει συμμετοχές στην Lottoitalia και την Casinos Austria.

  Στην EMMA HOLDINGD συμμετέχουν επίσης με 33% οι επιχειρηματίες Μελισσανίδης και Κοπελούζος. Κατέχουν δηλαδή σωρευτικά το 10,89% των μετοχών του ΟΠΑΠ με το υψηλότερο ποσοστό να ανήκει στον πρώτο.